Всяка добра домакиня знае, че понякога препаратите от магазина не

...
Всяка добра домакиня знае, че понякога препаратите от магазина не
Коментари Харесай

Продукти от кухнята, с които можеш да изчистиш къщата си

Всяка добра стопанка знае, че от време на време препаратите от магазина не са това, което ни би трябвало. Те могат да бъдат сменени от някои елементарни артикули, които употребяваме в кухнята с готварски цели.

Голяма част от тях са необятно използвани и в други сфери на бита. Те са натурален избор за разчистване, мощно ефикасен и постоянно доста по-икономичен.

Готварска сода

Загорелите тенджери към този момент не са проблем! Сложете сода бикарбонат на гъбата и разтрийте върху повърхността на съда. С този способ ще го изчистите с лекост. Ако имате съдове за миене, които сте не запомнили да накиснете, и петната по тях не се измиват единствено с веро, може също да употребявате сода. Така ще отстраните всички петна без търкане и жулене. За да почистите нежни повърхности като плотове и котлони със особено покритие, можете да ги поръсите със сода и да сложите мокра забрадка върху содата. След 15-20 минути разтривате кърпата по повърхността и подсушавате с кухненска ролка. По сходен способ може да се почисти и загоряла ютия.

 Домашни средства за разчистване

Бял оцет

Става въпрос точно за бял оцет, тъй като другите типове оцет оставят петна. Приложението на оцета е също толкоз обстойно, колкото и на содата. Би могъл да размени всички препарати за разчистване на стъклени и огледални повърхности, както и фаянс и плочки. Обикновено при потреблението на оцет той би трябвало да се разрежда с друго количество вода съгласно метода на приложимост. Белият оцет е също ефикасен в премахването на котлен камък от електрически кани за вода.

Захар

Колкото и да ни се коства необикновено, лепкавата захар, която нормално ни се постанова да чистим от плотове и маси, е отлично средство за разчистване. Тя всмуква миризмите и влагата. Накиснете употребен термос или буркан със захар за няколко часа и неприятната миризма ще бъде обезвредена.

Готварска сол

 Почистване с домашни артикули от кухнята

Солта е чудесно средство за ексфолиране на повърхности. Тя е по-едра от содата и прави работа за по-грубо разчистване. Сипвайте сол в сифона един път месечно и в никакъв случай повече няма да имате проблеми със задръстена мивка! За още по-голям резултат можете да сипете по една чаша сол, оцет и сода и да ги оставите за десетина минути, преди да ги измиете с гореща вода.

Лимонов сок

Освен че дезинфекцира, лимоновият сок също защищава повърхностите от мухъл и е натурален ароматизатор. Сложете купа лимонен сок в микровълновата печка или във фурната, загрейте я и по-късно избършете мазнината и нечистотията. С отрязана половинка от лимон можете да натриете дървена дъска за рязане, с цел да я дезинфекцирате и да отстраните неприятните миризми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР