ВСС трябва да вземе решение кой поема функциите на Иван

...
ВСС трябва да вземе решение кой поема функциите на Иван
Коментари Харесай

Дишева: Законът мълчи какво се случва след предсрочно освобождаване на главния прокурор

ВСС би трябвало да вземе решение кой поема функционалностите на Иван Гешев. Законът мълчи какво се случва след процедура по предварително освобождение. Това разгласи в ефира на NOVA Атанаска Дишева от Висш съдебен съвет. Тя добави, че, откакто пленумът на Висш съдебен съвет избира основния прокурор, правната логичност била още веднъж той да избере негов заместител. 

" Според мен няма задължение да изберем персона, изпълняващ длъжността основен прокурор от кръга на неговите заместници, така като част от тях не престават да стоят твърдо зад Гешев ", изясни още Дишева.

Факт е, че чаках Гешев да направи повече разкрития, в сравнение с в действителност направи в Страсбург. През годините той нееднократно  е предприемал сходни дейности – афишира, че ще направи някакви разкрития, а това не се случва. В първите месеци от мандата му той съобщи, че ще бъде изработен бездънен разбор на цялата приватизация за последните 20 години, само че и това не стана ", твърди членът на Висш съдебен съвет.

" Едната логичност е, че става въпрос за нещо, което е било държано в папки, а в този момент се изнася. Не считам, че за толкоз къс интервал може да се направи сериозно следствие ", добави още Дишева.

За публикувания от Иван Гешев запис с Йордан Стоев:

" Създава се чувство за съществуване на мощ, която стои отвън рамките на закона, което е доста ужасно. Към този миг нямаме доказателства дали този запис не е манипулиран ", сподели тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР