Всредата на пустинята Невада има прашен и немаркиран път, който

...
Всредата на пустинята Невада има прашен и немаркиран път, който
Коментари Харесай

Извънземни, летящи чинии и експерименти: Какво всъщност е Зона 51

Всредата на пустинята Невада има прашен и немаркиран път, който води до входната врата на Зона 51. Тя е предпазена от ограда от верижни детайли, врата с взрив и плашещи знаци за нарушение на границите. Човек би си помислил, че по този начин митизираната свръхсекретна военна база на Америка ще бъде под по-строга защита, само че не се заблуждавайте. Те я следят.

Какво обаче не знаем за Зона 51? Имало ли е в действителност извънземни, в действителност ли са забелязвани летящи чинии или това е просто мит. Нека навлезем по-надълбоко в историята на тази мистична зона в Америка.

Отвъд портата камерите виждат всеки ъгъл. На отдалечения връх на хълма има бял пикап със затъмнено предно стъкло, който оглежда всичко долу. Местните поданици споделят, че базата познава всяка пустинна костенурка и заек, които прескачат оградата. Други настояват, че в приближаващия се път има вградени датчици.

Какво знаем за Зона 51?

Началото на Зона 51 е директно обвързвано с създаването на разследващия аероплан U-2. След Втората международна война Съветският съюз спуска Желязната завеса към себе си и останалата част от Източния блок, създавайки съвсем цялостно осведомително затъмнение за останалия свят. Когато през юни 1950 година Съветският съюз поддържа нашествието на Северна Корея в Южна Корея, става все по-ясно, че Кремъл нападателно ще уголемява въздействието си. Америка се тревожеше за технологиите, желанията и способността на Съюз на съветските социалистически републики да извърши изненадваща офанзива - единствено десетилетие след японското нахлуване над Пърл Харбър.

Зона 51 се отнася за място на картата и е известното име на база на военновъздушните сили на Съединени американски щати. Тя се намира на езерото Грум, изсъхнало езерно дъно в пустинята Невада, на 135 км северно от Лас Вегас.

Това, което се случва вътре, е извънредно секретно. Членовете на обществеността се държат настрани от нея с предупредителни знаци, електронно наблюдаване и въоръжена защита. Освен това е неразрешено да се лети над Зона 51, макар че обектът към този момент се вижда на сателитни фотоси. Базата разполага с писти с дължина до 12 000 фута (2,3 мили/3,7 км).
.
Някои локални предприятия в дребния град Рейчъл са приели асоциацията на Зона 51 с митологията за извънземните. 

Целият полигон обгръща повече от 2,9 милиона акра земя.

Според американската войска той съставлява " гъвкаво, реалистично и многоизмерно бойно пространство за осъществяване на тествания, създаване на тактики и напреднало образование ".

Защо е издигнат?

Зона 51 е основана по време на Студената война сред Съединени американски щати и Съветския съюз като оборудване за тестване и създаване на самолети, в това число разследващите самолети U-2 и SR-71 Blackbird.

Въпреки че е открита през 1955 година, съществуването ѝ е публично прието от Централно разузнавателно управление на САЩ едвам през август 2013 година

Четири месеца след разкритието на Централно разузнавателно управление на САЩ президентът Обама става първият президент на Съединени американски щати, който загатва Зона 51 обществено.

Какво се случва там през днешния ден?

Authenticity of this footage is still unknown but it is said that the footage was captured from AREA 51.
— #UFO Hunter
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР