ВСофийски градски съд се разглежда искането на прокуратурата за задържане

...
ВСофийски градски съд се разглежда искането на прокуратурата за задържане
Коментари Харесай

Магистратът, задържан с подкуп: Очевидно ще загубя работата си! Моля да се върна при семейството си

ВСофийски градски съд се преглежда настояването на прокуратурата за задържане под стража на арбитър Мирослав Митев от Окръжния съд в Търговище. Магистратът беше арестуван преди дни с рушвет от 5000 лв., даден от обвинен по дело, което той води.
Според прокурора по делото няма заплаха Митев да се укрие, само че има обосновано съмнение, че той е направил закононарушението, за което е упрекнат и че може да окаже напън на очевидци и на хора, които следва да бъдат разпитани, предава Vesti.bg.
Прокурор Светослав Милушев сподели пред съда, че има данни, съгласно свидетелски показания, че полученият рушвет от Митев не е изолиран случай и през април е взел още 5000 лв. от същия обвинен. Милушев също по този начин помоли правосъдния състав да уведоми за случая Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (бел. ред. кадровият орган на съдиите).
Людмил Рангелов, юрист на арбитър Митев, съобщи, че няма заплаха клиентът му да се укрие или да извърши друго закононарушение. Като помоли за по-лека мярка – „ домакински арест “.
Обвиняемият помоли съда за по-лека мярка, като съобщи, че няма да извърши закононарушение или да осуети следствието. По думите му свидетелските показания са едностранчиви и не дават отговор на действителността. Очевидно ще изгубя работата си, само че ще помоля да се върна в Търговище при фамилията си, сподели още Митев.
Съдът се отдръпна на заседание. Очаква се определението.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР