Всмартфона на всеки има множество приложения, които практически не са

...
Всмартфона на всеки има множество приложения, които практически не са
Коментари Харесай

Android ще архивира неизползвани приложения

Всмартфона на всеки има голям брой приложения, които на практика не са употребявани в никакъв случай. Въпреки това те остават в телефона и взимат място, а от време на време употребяват и спомагателни систематични запаси " на декор ".

Гугъл ще се опита да реши този проблем посредством нова автоматизирана функционалност в Android, оповестява Engadget. Компанията пуска автоматизирано архивиране на приложения.

След като мине избран интервал от време без да бъде употребявано, приложението ще бъде " архивирано ". Реално по-голямата част от него ще бъде изтривана, като ще бъдат запазвани данните и настройките на потребителя.

Гугъл споделя, че посредством метода ще се спести до 60% от мястото, което взима приложението. То ще остане очевидно като икона в телефона на потребителя. При натискането ѝ, ще има предложение останалите данни да бъдат изтеглени от Play Store и работата на приложението ще се възвръща с всички настройки и информацията на потребителя.

Има и спомагателни условия. Потребителите ще би трябвало да се съгласят да задействат функционалността. Предложение за нея ще се появява автоматизирано, когато се конфигурира ново приложение, само че в телефона няма задоволително място.

Също по този начин разработчиците би трябвало да са употребявали софтуерния пакет App Bundle на Гугъл, с цел да може приложението да е съвместимо с функционалността. Пакетът се изисква от 2021 година насам, тъй че на практика всички настоящи приложения го употребяват, само че някои по-стари и необновявани стратегии може да не са съвместими. Също по този начин функционалността няма да работи, в случай че приложението към този момент не е налично в Гугъл Play.

Интернет колосът споделя, че услугата ще е от изгода освен за потребителите. Тя ще е потребна и за разработчиците, защото съвместимите приложения по-рядко ще се демонстрират в листата с оферти на Android към потребителя, в който операционната система демонстрира стратегиите, които не са употребявани и може да се изтрият.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР