Всичко започна след като от парламентарната трибуна Цончо Ганев от

...
Всичко започна след като от парламентарната трибуна Цончо Ганев от
Коментари Харесай

Депутати поискаха наказание за „Възраждане“ заради всяване на паника

Всичко стартира откакто от парламентарната естрада Цончо Ганев от ПГ на „ Възраждане “ съобщи, че в атомната централа е бил регистриран случай.

„ В АЕЦ „ Козлодуй “ е регистриран случай. В края на месеца е завършил планов ремонт. Сроковете притискат всички и при приемане на обекта изтича масло и зародил пожар. Над 200 прахови пожарогасителя се употребяват. Информирани ли са българските служби? Информирани ли са всички институции? “, попита той вицепремиерът Асен Василев.

На собствен ред ръководещите отхвърлиха да е имало случай, който да заплашва централата.

„ Не съм получил отчет, че нещо се е случвало. Доклад няма при мен. От организацията за нуклеарно контролиране не са съобщили “, съобщи Василев от парламентарната естрада.

„ Това нещо е скрито и не е достигнало до вас. Виждаме остри реплики, само че подобен случай е имало “, отвърна му Ганев.

Последваха апели от депутати от ръководещата коалиция сътрудниците им от „ Възраждане “ да не употребяват АЕЦ „ Козлодуй “ за всяване на суматоха.

„ В случая би трябвало да се вземат ограничения с сходен жанр говорене - граничи с закононарушение! Вие нямате концепция защо говорите! Свалете си ръцете от АЕЦ „ Козлодуй “ и не говорете сходни простотии! “, изкрещя Виктория Василева от ПГ на „ ИТН “.

Волно или несъзнателно Драгомир Стойнев от „ Българска социалистическа партия за България “ обърка името на партията на Костадин Костадинов: „ Беше изработен опит от „ Атака “, а …извинете - от „ Възраждане “ да всяват суматоха. Не е имало огромен случай! Държа да се наложи наказване за всяване на суматоха измежду обществото. Това не трябва да се позволява в българския парламент! “.

„ Лично присъствах на пуска на Блок 6. Той беше въведен в употреба съгласно проекта “, осведоми Владимир Табутов от „ Продължаваме Промяната “.

Емил Георгиев от „ Българска социалистическа партия за България “ съобщи: „ Явно групата на „ Възраждане “ би трябвало да ги назоваваме кукувци. Ако нахалството и цинизма имаха криле, щяхте да кръжите тук в залата “.

Думата взе и водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов: „ Като се ревизира, ще се види истина ли е или не е. Абсолютно ненужно е да влизаме в нелицеприятни неща “.

Припомняме, че преди два дни в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР