Всичко изглежда като един последен отчайващ ход на един страхлив

...
Всичко изглежда като един последен отчайващ ход на един страхлив
Коментари Харесай

Гардиън: Главният лъжец на САЩ счупи собствения си рекорд за неистини

Всичко наподобява като един финален безнадежден ход на един нерешителен владетел, който усеща по какъв начин властта се изплъзва от ръцете му непреклонно.
В четвъртък американският президент влезе в залата за брифинги в Белия дом. Тази зала е видяла доста от предходните му възходи. Като оня път, в който предложи потреблението на белина като лек против COVID-19.

Тръмп изрази своя не просто неправдив, само че и извънредно рисков взор върху изборния развой тази седмица. Според актуалните трендове наподобява, че Тръмп ще загуби борбата за Белия дом. Вероятно това е опит за заплашване и прекъсване на медиите да разгласят победител идните няколко часа. Подобно изявление рискува и експлоадирането на митинги и принуждение от последователите на Тръмп, които надали не бяха насърчени да считат Джо Байдън за нелегитимно определен общественик.

Помръкнал и надвит, Тръмп насочи погрешни изказвания по време на своето изказване.

Ако броите законния избор, аз спечелвам от раз ", сподели той с безизразно лице. " Те могат да се опитат да ни откраднат изборите, в случай че преброите противозаконните гласове, тези които са пристигнали по-късно ".

Това беше самоуверено, трагично изявление с безчет внушения и без каквото и да било съображение.

Тръмп към този момент няколкократно е отхвърлял смисъла на хипотетичната интервенция на съветски хакери в изборния развой преди четири години. Сега обаче загатна, че социологическите изследвания били злокобна опасност. Той дефинира предварителните изследвания като интервенция в изборния развой от страна на медиите.

“Тези в действителност подправени социологически изследвания... са основани, с цел да задържат нашите гласоподаватели вкъщи. Да основат илюзията за преднина на Байдън и да понижат способността на републиканците да набират спомагателни средства. Бяха наречени подтиснически анкети ", уточни Тръмп.

Политици дефинираха изявленията на президента като “лъжи на всеки пет секунди”. И то не просто дребни неистини, а самобитни нуклеарни оръжия.

Тръмп хвърли в тенджерата и малко расизъм “за вкус”, като насочи вниманието си към Филаделфия и Детройт - и двата града в катите Пенсилвания и Мичиган са с болшинство от чернокожи в огромните градове.

" Те се пробват да подправят избори и ние не можем да позволим това да се случи. Детройт и Филаделфия са известни като две от най-корумпираните политически места на всички места в страната ни ", уточни Тръмп.

Всичко това идва от устата на мъж, който по време на цялата си кариера с в областта на парцелите е съумял да усъвършенства тънкото изкуство " хипербола на истината ". И все пак изявлението му звучи нереалистично:

" Смятаме, че ще спечелим доста елементарно изборите. Смятаме, че ще има доста правосъдни разногласия, тъй като имаме толкоз доста доказателства, които евентуално ще стигнат до най-висша правосъдна инстанция в страната. Не можем да имаме кражба на избори по този метод ".

Има обаче и несъгласие. В друго изказване Тръмп съобщи, че е предсказал този неуспех от самото начало. Старите му неистини са доказателство за новите му лъжи:

" Говоря за това от доста месеци с всички вас и доста изрично споделих, че бюлетините за изпращане по пощата ще бъдат злополука. Чуваме истории, които са истории на ужасите ".

След 16 минути изявлението му от залата за брифинги в Белия дом завърши. Не обърна внимание на редица шумни въпроси от страна на публицистите. Дори на най-простите такива.

" Никой не може да упрекна Тръмп, че не е съумял да се оправи. Това беше рекордно осъществяване на основния измамник в страната. Прочетох или гледах всички речи на Тръмп от 2016 година Това бе най-лъжливата от всички, които в миналото е произнасял ", написа в Twitter Даниел Дейл от CNN.

Превод и редакция: Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР