Всичките девет извънредни законодателни изменения на проектозакона за КТБ се

...
Всичките девет извънредни законодателни изменения на проектозакона за КТБ се
Коментари Харесай

ФРОГОКО: НПО спира източването на КТБ със свой законопроект

Всичките девет изключителни законодателни промени на проектозакона за КТБ се прокарват по съвсем престъпен метод – небрежно, без диспути и полемики и напълно на мрачно. Резултатите от тях са видни – безусловно ощетяване на масата на несъстоятелността и върнати в нея извънредно мизерни суми за сметка на големи разноски. Затова Неправителствени организации „ Ние, Гражданите ” внасят в Народно събрание собствен законопроект.
„ Нашите благоприятни условия обаче са мощно лимитирани от Правилника на Народното събрание. Защото по него в пленарна зала не могат да се вършат нови оферти, които коренно да трансформират признатия от Правната комисията законопроект. Не че в досегашната процедура не сме се нагледали на противоположната процедура, в това число и на промени на към този момент признат закон, само че с цел да не ни бъде отказано на официално съображение разглеждане на нашите оферти, сме внесли само уточняващи и публицистични промени в проектозакона на г-дата Пеевски и Цонев”, изяснява пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов от Неправителствени организации „ Ние, гражданите”.

„ Чрез тях се опитваме да създадем правните разпореждания правилни, точни и ясни и най-много да преодолеем заложения механизъм от Пеевски и Цонев да се дава посредством неразбираеми разпореждания опция на Синдиците да поясняват и ползват закона изборно и както им е угодно във всеки съответния случай. Точно на това се нагледахме досега – безусловно аналогични случаи да се вземат решение по противопоставен метод.

Нашите оферти обгръщат всички аспекти на непозволено отчуждени активи и дават правния механизъм те да бъдат върнати в патримониума на банката. Това е значителната разлика със закона Пеевски, където се отваря необятно вратата посредством съдействието на Синдиците избрани активи да се доограбят и да преминат в верните ръце. Именно на това се нагледахме и досега, което е видно от ежемесечните отчети на Синдиците.

Правим опити за осъществяване на диалози по отношение на тези оферти с представители на парламентарно показаните партии като се изключи партията на Делян Пеевски. Преди последните избори, както знаете, бяхме подписали съглашение с Политическа партия „ Воля “ и разчитаме те да си изпълнят поетите към нас задължения. От друга страна чакаме и от останалите политически партии най-сетне да проявят здрав разсъдък и да спрат безрезервно да одобряват следващите промени писани неразбираемо къде посредством които от една страна се цели да се узаконят осъществените досега присвоявания от компании, свързани с доближени на Делян Пеевски и Бойко Борисов, а от друга да се отвори необятно вратата за нови присвоявания, като примерно на цех „ Дунарит “, който досега макар големия напън и съпорт от назначения от Пеевски министър Караниколов нещата не им се получават”.

Вижте какво още сподели Даниел Божилов на 12 февруари в рубриката Интервю.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР