Всички знаем за ползите, които носят за здравето ни слънцезащитните

...
Всички знаем за ползите, които носят за здравето ни слънцезащитните
Коментари Харесай

Спират ли слънцезащитните продукти появата на красив тен?


Всички знаем за изгодите, които носят за здравето ни слънцезащитните артикули, като предотвратяване от изгаряния и рак на кожата. Което въобще не е маловажно и не би трябвало да подценяваме.

Но потреблението им не ни ли попречва да реализираме оптимално хубав загар?

Шоколадовият загар може да наподобява добре, само че се излагаме на горепосочените опасности, в случай че стоим на слънце в продължение на часове, без да сме употребявали слънцезащитен крем. Въпреки че действието му може да забави хващането на загар, няма да ни спре от потъмняване изцяло. Така че несъмнено си коства да използваме тази защитна мярка.

Хващането на загар е предпазен механизъм на кожата срещу слънчево изгаряне. Затова и доста хора считат, че спрейовете за бързо потъмняване на кожата са същите като слънцезащитните препатати. Противно на общоприетото разбиране, двете са много разнообразни .

Слънцезащитните артикули са предопределени да не разрешават изцяло на ултравиолетовите лъчи да доближат до кожата, до момента в който тези за бърз загар защищават кожата посредством попиване на UV лъчите, откакто към този момент са попаднали в кожата. Въпреки че първите са предопределени за пречистване на ултравиолетовите лъчи и попречване на слънчево изгаряне, те не пречат на производството на меланин, посредством който можем да се сдобием с хубав загар. Така че използването им не пречи на потъмняването на кожата .

Свързани публикации.. Слънцезащитата не е задоволителна мярка против меланом 0 Слънцезащита - препоръки по какъв начин да предпазим кожата си 0 Можете ли да изгорите със слънцезащита? 0

Трябва да имаме поради обаче, че слънцезащитните лосиони първо би трябвало да обхванат в кожата, с цел да бъдат по-ефективни. Това значи, че нанасянето им би трябвало да става най-малко 20 минути преди излагане на слънце. Тези, които желаят оптимално бързо да се снабдят с шоколодов загар, без да излагат кожата си на риск, е целесъобразно да изберат артикул с по-нисък слънцезащитен фактор .

Ако пък не желаеме въобще да употребяваме слънцезащитни препарати

за предотвратяване на кожата, експертите поучават да изберем различен вид – като носенето на облекла от тънка материя, шапките с необятна външна страна и по-краткото стоене на слънце.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР