Всички знаем колко е досадно да вадим електрониката, тоалетните принадлежности

...
Всички знаем колко е досадно да вадим електрониката, тоалетните принадлежности
Коментари Харесай

Скоро няма да трябва да вадите неща от ръчния си багаж при проверките на летищата

Всички знаем какъв брой е досадно да вадим електрониката, тоалетните такъми и храната си от ръчния багаж при инспекциите на летищата. Благодарение на нов тип скенери обаче скоро може да не ни се постанова да го вършим, написа Expert.bg.

Става въпрос за съвременни 3D устройства, които разрешават на защитата да вижда всички предмети в багажа от всички ъгли. Такива скенери към този момент има на летище " Хийтроу " в Лондон. " Продължаваме да вкарваме нови технологии, които да подобрят престоя на пасажерите и да подсигуряват сигурността им ", съобщи представител на аеропорта пред The Guardian.
Модерните скенери могат да засичат и експлозиви. Все отново пасажерите би трябвало да имат поради, че чиновниците резервират правото да ги накарат да извадят неща от багажа си, в случай че преценяват, че това е належащо.
Подобни устройства се тестват и на летище " Джон Ф. Кенеди " в Ню Йорк и " Шипхол " в Амстердам. На " Хийтроу " пък те ще бъдат в експериментален интервал в идващите от шест до дванадесет месеца, като ще са ситуирани единствено на някои от пунктовете за инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР