Всички знаем каква е гледката на футболен стадион след приключване

...
Всички знаем каква е гледката на футболен стадион след приключване
Коментари Харесай

Японски футболни фенове чистят стадиона

Всички знаем каква е гледката на футболен стадион след привършване на мач - останки от храна, празни чаши от бира и всевъзможен различен отпадък се търкалят по земята и седалките.

Мачът сред Япония и Колумбия от груповата фаза на Мондиал 2018 обаче не завърши по този начин. След като тимът им би Колумбия с 2:1, японските ентусиасти отпразнуваха успеха, след което извадиха найлонови пликове и събраха целия отпадък, който са генерирали по време на мача.

Минаващите сред редовете и седалките японци, почистващи след себе си, изумиха целия свят.

" Това не е част единствено от футболната им просвета, а от японската просвета, " разяснява работещия в Япония публицист Скот Макинтайър, който отразява Световното по футбол. " Често сме чували, че футболът е отражение на културата на една страна. За японското общество е доста значимо да остави нещата безусловно чисти и това важи даже за спортни събития като футболен мач. "

Впрочем, същото направиха почитателите на тима на Сенегал, само че японците бяха тези, които повлякоха крайник. Те демонстрираха, че няма по-добра платформа, на която да покажеш културата на страната си, от огромно събитие като Световното по футбол. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР