Всички знаем, че за да избегнем болести и неразположения, най-добре

...
Всички знаем, че за да избегнем болести и неразположения, най-добре
Коментари Харесай

Какво води до инфаркт и как да го избегнем

Всички знаем, че с цел да избегнем заболявания и неразположения, най-добре е да водим здравословен метод на живот. Ето няколко фактора, които водят до инфаркт и които можем да се опитаме да избегнем и предотвратим в точния момент:
1. Негативни страсти
Изследване в Университета Макмастър проучва данни от 12 хиляди пациенти (над 58 години) от 52 страни, които са претърпели инфаркт. Участниците попълнят въпросник за прекарванията си и дали са били подложени на стресови обстановки един час преди сърдечния удар. Резултатът сочи, че крайни прочувствени положения (притеснения, стрес, безпокойствие, паника) са една от аргументите за инфаркт.
2. Мръсен въздух
Мръсният въздух води по-често до сърдечни удари в сравнение с потреблението на кокаин, съгласно проучване на Ройтерс. Според Световната здравна организация „ Замърсяването на въздуха, шумовото замърсяване и въздействията от изменението на климата са главните опасности за здравето и благосъстоянието на европейците в ежедневния им живот “ и е причина за към 2 милиона преждевременни смъртни случаи всяка година.
3. Развод
Разведените пациенти са с 18% по-висок риск от сърдечен удар от фамилните.
4. Бременност
Промените по време на изхабяване на плода (включително хормонален дисбаланс и влошено кръвообращение) усилват риска от сърдечен удар както през бременността, по този начин и 12 седмици след раждането на детето. Затова се предлага бъдещите майки да се грижат за себе си и се защищават от отрицателни страсти и стресови обстановки, както и постоянно да посещават доктор.
5. Гняв
 Усетите ли това в устата си - получавате инфаркт Усетите ли това в устата си - получавате инфаркт
Cпeциaлиcтитe прeдупрeждaвaт, чe някoи уceщaния в уcтнaтa кухинa, кaтo нaпримeр нeприятeн вкуc или бoлкa в чeлюcттa, мoжe дa ca прeдупр...
Рискът от сърдечен удар е 8,5 пъти по-висок два часа след яростно експлоадиране. Според доктор Томас Бъкли аргументите за яд могат да бъдат кавги в фамилията (29%) и други хора (42%), проблеми в работата (14%) и при шофиране (14%).
Гневът и стресът са свързани с учестено сърцетуптене и нараснало артериално налягане. Всичко това води към сърдечен удар. В сходни обстановки лекарите предлагат приемане на успокоителни, които понижават сърцетуптенето.
6. Прекаляване с алкохол
Учени от Калифорнийския университет проучват информация от пациенти над 21 години, претърпели сърдечен удар. Почти 268 хиляди от тях са пристрастени към алкохола. След изследване на всички други фактори, учените откриват, че пиенето на алкохол удвоява риска от сърдечен удар.
7. Студено време
При всяко рухване на температурата под 10°C,  рискът от миокарден инфаркт със ST-елевация се усилва със 7%. Хора, които страдат от сърдечни болести, би трябвало да заобикалят внезапни температурни промени и дълъг престой навън при мразовито време.
 Ето коя храна понижава риска от инфаркт Ето коя храна понижава риска от инфаркт
Ядките може да подобрят здравето на сърцето и да понижи риска от преждевременна гибел от сърдечни болести, заяви MedicalXpress, по...
8. Безсъние   
Проучване на Норвежкия университет за просвета и технологии сподели, че при хора, които не спят пълноценно, рискът от инфаркт е 45% повече в сравнение с, в случай че имат естествен сън. Според доктор Ларс Аугсанд безсънието е постоянно срещан проблем, чието лекуване е относително елементарно, по тази причина е значимо, в случай че страдате от бодърствуване, да реагирате в точния момент. Преди да пристъпите към лекарства, пробвайте да пиете билков чай от лайка или топло мляко преди лягане.
9. Тютюнопушене
Учени от Медицинския център в Тел Авив виждат директна връзка сред пушенето и инфаркта. Рискът от инфаркт е 3 пъти по-висок при пушачите в сравнение с при тези, които не пушат.
Водете спокоен и здравословен живот, избягвайте отрицателни страсти и безредици и се пробвайте да се отървете от неприятните привички.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР