Всички знаем, че ядките, особено суровите такива, са изключително полезни

...
Всички знаем, че ядките, особено суровите такива, са изключително полезни
Коментари Харесай

Ям орехи всеки ден, но дори не предполагах колко болежки са ми спестили досега

Всички знаем, че ядките, изключително суровите такива, са извънредно потребни за организма. Едни от най-благоприятните за тялото, а и за благополучие с доста добър усет, са орехите.
Известно време се е считало, че в случай че желаеме да отслабнем, не трябва да ги консумираме, тъй като съдържат огромно количество калории в състава си. Изследванията обаче демонстрират, че те са богати на потребни мазнини, витамини, белтъчини и фитохимически съединения. И през днешния ден към този момент е ясно, че орехите могат даже да окажат удобно влияние върху понижаване на тежестта и да предпазят тялото от затлъстяване. Според изследвания хората, които постоянно си похапват от вкусните ядки, имат по-ниско тегло от тези, които не ги включват по никакъв метод в менюто си.

Установено е даже, че рискът от наднормено тегло е с 5% по-нисък измежду хората, които употребяват орехи постоянно.
Но това надалеч не е единственият плюс на орехите. Няма по какъв начин да не сте виждали по какъв начин наподобява ядката, когато е цяла. Напомня ли ви на нещо? На мозък да вземем за пример? Всъщност сред мозъка и орехите в действителност има връзка, тъй като те оказват удобно влияние върху паметта. Неслучайно, в случай че ви следва изпит или имате огромно количество работа, която би трябвало да отметнете, най-хубавият стимулант не са енергийните питиета, които могат да доведат до редица затруднения, а една вкусна енергийна примес, която можете да си забъркате сами у дома, а точно:

малко мед, малко прясно изцеден сок от лимон и една шепа орехи. Разбъркайте всичко това и освен ще ви е вкусно, само че и ще ви бъде доста потребно.
Проучванията сочат още, че в случай че си хапвате по едвам 10 грама орехи или фъстъци на ден,
то рискът от рак и сърдечно-съдови болести ще бъде доста понижен.
За жал обаче фъстъченото масло, което е обичана закуска както за дребни, по този начин и за огромни, няма по какъв начин да се похвали със същия резултат.
Затова ви съветваме да включите допустимо най-голямо количество орехи в менюто си: можете да ги употребявате както за десерти, по този начин и за салати, за подготвяне на риба и защо ли още не. Възможностите се простират съгласно вашето въображение. Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР