Всички знаем, че пред децата не трябва се говорят лоши

...
Всички знаем, че пред децата не трябва се говорят лоши
Коментари Харесай

Кога ругаенето пред децата не е толкова лошо

Всички знаем, че пред децата не би трябвало се приказват неприятни неща, още по-малко да се ругае. Не по този начин обаче считат група американски учени, които се пробваха да потвърдят, че и в тези думи има нещо позитивно и потребно за малчуганите.

Как ругатните оказват помощ на децата да се развиват?

Защо се случва

Според тях рискът децата да се научат да ругаят, в случай че чуват постоянно такива думи и изрази от възрастните, въобще не е дребен. Това не трябва да се подценява и може да сте сигурни, че малчуганът ще опита да повтори казаното при първа опция.

Ако го направи вкъщи, единствено пред вас, това може да се трансформира в занимателна преживелица, която да разказвате години наред. Проблем става, когато го повтори пред други хора и на публични места, което да ви сложи в извънредно неловка обстановка.

Оказва се обаче, че няма място за позор, тъй като това може да бъде по избран метод потребно за децата. Първото, което би трябвало да знаете е, че в тази невръстна възраст, малчуганите повтарят постоянно думи, чието значение въобще не схващат. Така че те не влагат оня смисъл, който виждаме ние, възрастните.

Повечето експерти са безапелационни, че това е интервал, който отминава. И въпреки всичко си остава терзанието.

Обяснението на учените

А ето какво споделя екип от американски учени, работили над този проблем. Според Ема Бърн, невролог и експерт по изкуствен интелект, възбраната на избрани псувни в наличието на деца е неправилно. Напротив, това може да носи и много изгоди.

Тя счита, че прекомерното бранене на децата не е потребно за тях, защото по този начин те няма да бъдат готови за неприятните думи, които непроменяемо ще чуват като по-големи. И това може да им аргументи стрес и много по-голям потрес, в сравнение с допускаме.

Сблъсъкът с ругатните не е толкоз заплашителен. Точно противоположното – той оказва помощ на децата да опознаят езика и да се научат да употребяват вярно изразите си, стремейки се да не използват тези думи, тъй като знаят, че с тях могат да наранят. Самото унищожаване на неприятните думи е еднакво на основаването на ограничавания, което пък пречи на децата да схващат страстите на близките.

Чрез ругатните малчуганите могат да се научат да схващат по какъв начин словото може да аргументи доста по-голяма болежка от физическото пострадване. И също по този начин, че на всяка неприятна дума може да се противодейства с добра, която да донесе успокоение и съгласие.

По материали от Curioctopus / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР