Всички знаем, че най-големият син на Елизабет II - принц

...
Всички знаем, че най-големият син на Елизабет II - принц
Коментари Харесай

Сдържан и надежден, но недолюбван: Образът на новия крал Чарлз III през погледа на британците

Всички знаем, че най-големият наследник на Елизабет II - принц Чарлз, автоматизирано заема нейното място на трона на Англия като първи в редицата на престолонаследниците. Освен в случай че той не направи избор да абдикира и да отстъпи трона на първородния си наследник - принц Уилям. Малко след гибелта на кралицата бе оповестено, че той ще ръководи под името Чарлз III.

Всъщност съвсем целия си живот Чарлз прекарва в очакване да наследи майка си - кралица Елизабет II, поради нейното дългоденствие и надлежно дълготрайно царуване. 73-годишният и максимален наследник на починалата кралица прави връх като най-дългогодишен престолонаследник и най-възрастния възкачил се на трона крал. Нека въпреки всичко да признаем, че с напредването на възрастта ѝ той поемаше от ден на ден от нейните задължения и отговорности. 



Понесъл бремето на упованията, животът му е белязан от ниска самокритика в резултат на не изключително огромният брой симпатизанти. Но движен от неумолимия блян да постъпва вярно, Чарлз постоянно е считал за собствен дълг да помогне за възстановяване на живота на поданиците на майка си и се е изказвал намерено по близки до сърцето му въпроси, а точно архитектурата, околната среда, земеделието, вярата и различната медицина. Възгледите му постоянно са били отхвърляни и осмивани като ексцентрични или немодерни, напомня Би Би Си.



Десетгодишната битка за независимост на печата довежда до публикуването на писмата през май 2015 година, разказано от един коментатор като " прочувствена въздишка на скръбта по света, който подхожда повече на куче ". Британското сатирично списание Private Eye пък го назовава " Брайън ", откакто през 1969 година оприличава документален филм на Би Би Си за всекидневния фамилен живот на кралските особи на сапунена опера.

Други обаче, в противен случай, считат че той даже е изпреварил времето. През януари 2020 година на Световния стопански конгрес в Давос принц Чарлз предизвестява бизнес водачите за световното стопляне и вредите за околната среда. " Каква е изгодата от цялото в допълнение благосъстояние в света, добито от нормалния бизнес, в случай че не можете да извършите нищо с него, с изключение на да гледате по какъв начин то изгаря в пагубни условия? ", споделя тогава той.

И фактически Чарлз потвърди, че не е мощен единствено на думи. Той ползва концепциите си на процедура, като съумява да построи нов град в Югозападна Англия и да пусне на пазара гама от биологични храни. Засипва и държавните министри с лобистки писма по тематики, вариращи от несъответстващото армейско съоръжение до тежкото състояние на патагонската риба-зъб.



Принц Чарлз е непреклонен в мисленето и мирогледа си по този начин, както е правилен и на своя безподобен жанр. От петгодишна възраст той се придържа към едно и също странично делене на косата, обувки от 1968 година и палто от 1985 година и носи безупречни двуредни костюми по поръчка на Андерсън и Шепърд, напомнят кралските специалисти.

Принц Чарлз поставя завършек на брака си с Лейди Ди през 28 август 1996 година Прави го по гледище на майка му след скандалното изявление на Даяна за Би Би Си през ноември 1995 година Когато Даяна умира в автомобилна злополука през 1997 година, Чарлз репатрира тялото ѝ от Париж и упорства да ѝ бъдат оказани цялостни кралски почести след гибелта. След кончината на обичаната си принцеса английското общесто става още по-резервирано към него и обвързването му с Камила.



Постепенно и ненатрапчиво Камила бива показана на в началото враждебната общност като неотменна спътница на Чарлз. Годежът им е разгласен през 2005 година, а социологическите изследвания демонстрират поддръжка за брака. Те се венчават на 9 април 2005 година на гражданска гала в Уиндзор Гилдхол. Тя става херцогиня на Корнуол. Оттогава Чарлз е очевидно по-щастлив с " обичаната си брачна половинка " до себе си, а и в това време за първи път става дядо.

Ролята на дядо като че ли му дава тласък и го прави по-ентусиазиран и деятелен, разясняват още експертите.

Първородният наследник на Уилям – Джордж, се появява на бял свят през 2013 година, последван от Шарлот през 2015 година и Луи през 2018 година Синът на Хари - Арчи се роди през 2019 година, а по-късно дъщерята Лилибет през 2021 година Днес Чарлз се интересува извънредно доста от развиването на всеки един от тях, въпреки отчуждението му с Хари, откакто той се отхвърли от кралския живот и се реалокира в Съединените щати, да му носи известни отрицателни страсти. От Калифорния той нееднократно насочва рецензии към дребния си наследник, по отношение на далечните дистанции посред им и неналичието на връзка сред него и фамилията.

Дали след гибелта на кралицата той ще успее да сближи принц Хари още веднъж към себе си и по-големия му брат – принц Уилям, може единствено бъдещето да покаже.



Тази вечер към 20 ч. българско време принц Чарлз, който се чака да заеме мястото на престола на майка си, ще се обърне към нацията с последни думи за починалата си майка Елизабет II.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР