Всички училища, които искат да въведат наесен електронен дневник, ще

...
Всички училища, които искат да въведат наесен електронен дневник, ще
Коментари Харесай

Електронни дневници във всички училища наесен

Всички учебни заведения, които желаят да вкарат наесен електронен дневник, ще получат финансиране от МОН. За специфичния програмен продукт министерството е заложило близо 2 млн. лв. в бюджета на национална стратегия „ Информационни и информационни технологии ”.

Учебните заведения могат сами да изберат снабдител на услугата и да заявят пазаруването на електронен дневник до 3 септември. Парите, които ще получат, ще са съгласно броя възпитаници.

Електронните дневници би трябвало да са налични през общоприетите браузъри и да могат да се употребяват през мобилни устройства. Трябва да имат модул за родители с гратис уведомяване в действително време при постъпване на нова информация – за оценки, отсъствия, известия от учители.

Софтуерът ще дава опция за извеждане на систематизирана информация за работа в клас, достиженията по даден предмет, интензивност, връзки със съученици. Тези данни ще са налични и за педагогическите съветници и психолозите, които работят с някои от децата.

По националната стратегия са планувани и средства за абонамент и доставка на интернет услуги за всички учебни заведения, както и съоръжение за учебни заведения и детски градини с хардуер и мултимедия.

В началото на предходната образователна година към 50 учебни заведения в цялата страна вкараха електронен дневник, като на доста места хартиеният краткотрайно продължи да се употребява паралелно. Сред пловдивските „ пионери ” бяха Националната комерсиална гимназия, Хуманитарната, ОУ „ Яне Сандански ”, като последователно и още учебни заведения се престрашиха да посегнат към електронните запаси.

Как електронните дневници работят в пловдивските учебни заведения и какви куриозни обстановки провокират от време на време – четете на следващия ден във в. „ Марица ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР