Всички собственици на интернет сайтове, онлайн платформи, профили в социалните

...
Всички собственици на интернет сайтове, онлайн платформи, профили в социалните
Коментари Харесай

Идеите на ВМРО срещу фалшивите новини: Не само медии, но и блогъри да обявяват адреси и телефони

Всички притежатели на интернет уеб сайтове, онлайн платформи, профили в обществените мрежи и онлайн блогове следва да оповестят на видно място на въпросните интернет уеб сайтове, онлайн платформи, профили в обществените мрежи и онлайн блогове информация за себе си в качеството си на админ на персоналните данни. За физическо лице: три имена, адрес или телефон и е-поща за контакт с админа. За юридическо лице: название, ЕИК или идентификатор за регистрация на задгранично сдружение, име на представляващия на юридическото лице, лице за контакт, ако е друго от представляващия, адрес, телефон и е-поща за контакт . Това написа в публична позиция на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на предлагането им за изменение на Закона за отбрана на персоналните данни.
Всъщност, това, което Вътрешна македонска революционна организация предлага, с цел да няма анонимност при подправени вести, е разказано в член 25п от ЗЗЛД. Там написа и следното - че в случай че няма посочената нагоре информация, " за админ на обработваните персонални данни се смята доставчикът на домейна, притежателят на платформата, обществената мрежа или блога, в случай че последните не дават информация, от която да е изтъкнат притежателя на домейна "!
Вътрешна македонска революционна организация желае Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) да реализира контрол и в случай че има нарушаване, в това число " разпространяване на дезинформация ", до 72 часа, след решение на ръководителя на Софийския областен съд или оправомощен от него зам.-председател, да стопира достъпа до съответната интернет страница - след искане на КЗЛД!
Съответно, Вътрешна македонска революционна организация изяснява и какво значи " дезинформация " - " дезинформация в интернет среда " е посредством обществени мрежи, интернет уеб сайтове или по различен метод в интернет средата, посредством интернет страници налични от територията на Република България, на обява, която, засягаща физически или юридически лица ".
Логично следва въпросът -? Отговор не е даден, като Actualno.com насочи следните два въпроса към Вътрешна македонска революционна организация: Каква е правната формулировка на " погрешна информация " според написаното в законопроекта? С други думи - що е то " погрешна информация " от правна позиция? Надяваме се на бърз отговор.
От Вътрешна македонска революционна организация към този момент споделят следното в формалното си известие за законодателната самодейност: " Предложихме, още веднъж следвайки правната логичност, в Съвет за електронни медии всяка платформа, която се дефинира като медия, да премине през регистрационен режим, с цел да има цялостно осветляване на собствеността, да има уточнение на лицето/лицата, които носят отговорност за наличието, което се разгласява. За страдание, тези наши текстове бяха третирани много повратно и дори има тълкования, че препоръчаните от нас дейности " ". Т.е. ".
Припомняме, че с самодейност на основния прокурор Иван Гешев беше изработен опит за изменение на Наказателния кодекс точно с мотив " отбрана от подправени вести ". Първоначално Народното събрание одобри това: за подправени вести (т.е. погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент и паника или погрешна информация за разпространяването на заразителна болест) да се носи по-тежка наказателна отговорност (чл. 326 от Наказателния кодекс) – до 3 години затвор и 1000 до 10 000 лв. санкция, а в случай че има " обилни нездравословни последствия ", санкцията е от 10 000 до 50 000 лв. и престоят в пандиза става 5 години. Впоследствие президентът наложи несъгласие и Народното събрание размишления!
Още: " Самуил Петканов: " Фалшива вест " е информация, която не ми изнася "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР