Всички сме за въвеждането на тол системата, тъй като българските

...
Всички сме за въвеждането на тол системата, тъй като българските
Коментари Харесай

Регионалният министър обяви кога влизат в сила тол системите

Всички сме за въвеждането на тол системата, защото българските пътища имат потребност от средства, с цел да бъдат ремонтира и рехабилитирани. Необходими са доста повече средства за тази цел, тъй като към този миг приходите от винетната такса не са задоволителни. Те възлизат в размер на 370 милиона лв., а дефицитът е от порядъка на 600 милиона лв.. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет районният министър Петя Аврамова по отношение на тол системата след среща на представители на превозваческия отрасъл с премиера Бойко Борисов.

,,От на следващия ден не престават диалозите в конкретика, на равнище работни срещи, на които ще обсъдим какъв да бъде обсегът за републиканската пътна мрежа. На трето място с превозвачите се договорихме от 16-и август да стартират проби в действително време, като всички заинтригувани страни дадоха единодушието си да инсталират бордови устройства на колите си, с цел да забележим действителната картина на придвижване по пътищата у нас'', разяснява министър Аврамова и добави, че размерът на тол таксите ще бъде избран след приключването на тримесечния тестови интервал.

,,В бъдещите диалози ще разясняваме всеки веднъж. Мрежата ни в България е друга, ще представим карта на пътищата с нулева ставка от общо 10 800 километра'', означи районният министър.

,,Вярвам, че ще намерим най-хубавото решение за България, тъй че браншът да бъде конкурентноспособен и да продължи да се развива, само че и ние да имаме задоволително доходи в бюджета, с цел да ремонтираме пътищата в страната'', уточни още тя и в умозаключение добави, че системата би трябвало да стартира да действа от месец ноември, когато изтича тримесечният тестови интервал.п
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР