Всички сме се опитвали да влезем във форма за много

...
Всички сме се опитвали да влезем във форма за много
Коментари Харесай

Лека диета за бавно, но сигурно отслабване

Всички сме се опитвали да влезем във форма за доста малко време. Не ядем, консумираме единствено течности и за няколко дни смъкваме ненужните килограми. След време обаче те отново се връщат при нас като бумеранг. Това е по този начин, тъй като краткотрайните диети в действителност са краткотрайни.

Представяме Ви един режим, с който не се постанова да гладувате или да си връщате непотребните килограми след време - Диетата Саут Бийч.

Целите на диетата са да се отслабва отмерено и здравословно и най-важното – продължително, без по този начин познатия ни йо-йо резултат. Основател на диетата е американският кардиолог доктор Артър Агатстън, който дълги години се борел да потвърди, че разделянето на храните на протеини и въглехидрати надалеч не е най-хубавият метод да влезете във форма.

Диетата се състои от 3 стадия:

Етап 1

Първият е най-строг и продължава 14 дни или другояче казано – 2 седмици. Етапът включва 3 съществени хранения дневно, както и 2 междинни. През тези две седмици режимът е основан на консумирането на чисти протеини, главно риба, пилешко, пуешко, соя. Това, което е безусловно неразрешено през стадий 1, са нишестето и скорбялата, т.е. хлебните и тестени артикули, както и захари, в това число и плодове. Основната цел на този стадий е да стабилизира кръвната захар. Също по този начин през този стадий най-интензивно се смъкват килограми. Следващите две стъпки от диетата демонстрират по какъв начин да регулирате към този момент свалените килограми и по какъв начин да се научите да превърнете потребното хранене в метод на живот.

Етап 2

 Черен самун

Директно от стадий 2 могат да стартират хора, които не са с прекомерно наднормено тегло, а тяхната цел са да смъкнат към 5 кг. За тези обаче, които са много пухкави, е неотложно да следват диетата от самото ѝ начало. През стадий 2 в менюто се завръщат артикули като пълнозърнест самун и плодове – т.е. положителните въглехидрати.

Етап 3

 Диета

Етап 3 стартира, когато се доближи оптималното здравословно тегло. Този стадий е опознавателен, тъй като главната му цел е да реализира у индивида знанието за това кои храни са потребни и кои не за неговия организъм. Защо да избира едни артикули пред други. Всеки човек е друг, по тази причина и този стадий е неповторим.

Към диетата могат да бъдат направени специфични извършения, които се основават на редуването на интензивни придвижвания и извършения с по-бавни такива. Според доктор. Агатстън това кара метаболизма да работи доста по-добре и организмът да изгаря повече мазнини, даже в избран интервал откакто тренировката завърши.

Диетата Саут Бийч набира все по-голяма известност най-много измежду американците, само че с времето се популяризира и към нашите ширини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР