Всички сме обединени около това да имаме устойчиви доставки на

...
Всички сме обединени около това да имаме устойчиви доставки на
Коментари Харесай

Александър Пулев:Всички сме обединени около това да имаме устойчиви доставки на газ на пазарни цени

Всички сме обединени към това да имаме устойчиви доставки на газ на пазарни цени. Има проблем с ликвидността и той е подбуден от увеличената цена на газа за септември. Това сподели служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Той акцентира, че вършим всичко допустимо да бъде обезпечен нужния запас. „ Правим всичко допустимо да установим бърз контакт с топ мениджмънта на другите интернационалните банки и работим с цялостна пара ", добави Пулев.

Министерството на нововъведенията и растежа дава глътка въздух за най-уязвимите предприятия в българската стопанска система. До края на годината към най-уязвимия сегмент на бизнеса ще влязат 735 милиона лв., 600 милиона от които са по линия на Плана за възобновяване и резистентност, разгласи служебният министър. 260 милиона лв. от тях са за софтуерна рационализация. Срокът за кандидатстване е 21 септември. „ Работим настойчиво с екипа да отворим още една процедура по проекта за към 30 милиона лв.. Следващия месец тя ще бъде налична ", добави той.

Александър Пулев удостовери, че има нови хрумвания за Българската банка за развиване, само че съобщи, че приоритет в ББР би трябвало да остане кредитирането на дребни и междинни предприятия.

„ ББР ще бъде един съинвеститор в огромните процеси, които ще са водени от подобен вид репутационно издържани институции като Европейската капиталова банка и Европейската банка за възобновяване и развиване. Фокусът би трябвало да бъде в по-доброто ръководство на риска. Когато в банката има хора с нужния интегритет, тогава може да приказваме за изменение на предели ", сподели още министърът.

Преди седмици той назначи одит с фокус процесите върху спора на ползи и връзки с политически персони във Фонда на фондовете, само че към момента няма резултати. „ Работим предпочитано по одита, инспекцията е дейна. Бих се въздържал от по-сериозни мнения. Искам да избегна политическия напън. Проверката е ориентирана към това да няма политическа интервенция във Фонда на фондовете. Очакваме 2 милиарда лв. да влязат във Фонда и желаеме да осигурим по-ясно държание за бизнесмените. През втората половина на септември би трябвало да завърши одитът ", разгласи Пулев.

Само в границите на два дни са подписани пет меморандума за поощряване на вложенията в разнообразни предпочитани сегменти на българската стопанска система от ОАЕ, разгласи министър Пулев. Договорено е и съглашение за стратегическо партньорство на равнище Министерство на нововъведенията и растежа и водещата конструкция за софтуерен трансфер в ОАЕ. „ Тук приказваме за вложения в технологии за бъдещето. Говорим за взаимна развойна активност, за стратегическо партньорство с една от най-влиятелните страни в Близкия изток ", изясни Пулев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР