Всички сме чували и чели колко подвеждащи и дори опасни

...
Всички сме чували и чели колко подвеждащи и дори опасни
Коментари Харесай

Виртуалното запознанство като добро начало

Всички сме чували и чели какъв брой подвеждащи и даже рискови могат да бъдат запознанствата в Интернет. Но като всяко нещо и това има две страни. Виртуалните запознанства постоянно дават началото на дълги любовни връзки или на положителни другарства.

Виртуалното пространство дава повече независимост на изложение, поради неналичието на контакт лице в лице. Всеки човек има своите комплекси и терзания, било то от външния тип, говора, познанията или друго. Изразяването в писмена форма, когато имаш доста повече време да помислиш и да облечеш мислите си в написани думи, също е облекчение в връзката за някои хора. Тези два фактора са задоволителна причина виртуалната връзка да има своите преимущества.

Запознанствата в Интернет не се лимитират единствено до диалози в чата. Може да срещнете нови хора чрез блогове, конгреси, обществени мрежи, профилирани уеб сайтове с опция за контакт сред потребителите и други. Обикновено познанствата стартират непринудено и постоянно даже не са търсени. Това че харесвате метода на писане на някого и четете страничката му, не значи обезателно, че желаете да познавате самия него. Постепенно обаче могат да се появят и по-задълбочени връзки и контакти. Във виртуалното пространство се срещат всевъзможни хора – търсещи забавление и развлечение, засегнати от завършени връзки, с проблеми в фамилията, със здравословни проблеми, търсещи сътрудници за секс, развити тематики по литература, упътвания по какъв начин се вършат картички или пък способи за разчистване на петна.

Блоговете се обособяват като персоналното пространство на човек, където си разрешава да бъде оптимално прям. Проследени във времето, изявленията там могат да ви дадат много обстойна и действителна визия за техния създател. Блоговете събират доста хора с общи ползи – занимания (готварство, снимка, ръчна изработка), пътешествия, профилирани (PR, маркетинг) и така нататък Щом постоянно четете написаното, значи с непознатия човек насреща имате общи ползи, може да обмените хрумвания, способи за решение на избрани проблеми и дребни хитрости. Това е задоволително добра причина (но не задължителна) за действителна среща за запознанст и за обмяна на опит.

Сайтовете с конгреси и други варианти за контакт сред потребителите дават опция всеки да открие своето място по отношение на потребностите си. Понякога е по-лесно да споделиш проблемите си с чужд, в сравнение с даже с родителите или най-хубавата си проятелка. Анонимността дава храброст, а и постоянно можеш да спреш да посещаваш този уебсайт или да изтриеш индивида от контактите си. На местата с висока централизация на хора с общи потребности постоянно може да се намерят такива, които да бъдат потребни със препоръките и познанията си. От по този начин указаната помощ постоянно се раждат откровени другарства, които могат да продължат и в действителното пространство.

В обществените мрежи има повече информация за хората – имена, статут, фотоси, месторабота, други другари. Така отсреща имате един същински, жизнерадостен човек, а не композиция от букви, образуваща фиктивен прякор. Откриването на хора със сходни ползи и последвалото сприятеляване е много по-трудно в огромните градове. В този смисъл доближаването чрез интернет е голям плюс. Ако използвахме единствено действителните си контакти, то приятелите ни щяха да са хора единствено от квартала, родния град или страна. Да не забравяме, че две от най-големите международни мрежи за пътешественици се основават точно на виртуалните запознанства. Като познаваш индивида отреща единствено по информацията, която е написал за себе си там, можеш да му гостуваш даже в друга страна, с друга просвета и език.

Ако имате някакви подозрения по отношение на индивида, с който ви следва да се видите, по-добре въобще не се уговаряйте за действителен контакт. От друга страна обаче, отрицателната предварителна настройка може да провали срещата даже и с най-приятния и благ човек на Земята. Изберете оживено място за първо виждане. Може да заведете своя другарка с вас. С непосредствен човек до себе си ще се чувствате по-уверени. Уведомете околните си с кого и къде ще се срещате и какъв брой време мислите да отделите. Задължително ги предупредете, в случай че закъснеете и удължите рандевуто си.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР