Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием

...
Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да осъзнаем по пътя към щастието

Всички се опитваме да намерим своя път. Искаме да открием дарбите си и да ги изявим пълноценно в света, и се надяваме по пътя да намерим благополучие и вътрешен покой. За някои тези стремежи звучат мощно и ясно, и стават движеща мощ за деяние. За други те са скрити надълбоко под шума на всекидневието, под егоцентризма, страховете, под натиска и нормите на обществото. Така все по-рядко им обръщаме внимание, написа Бърнадет Лоуг за блога marcandangel.com.

С времето съм ставала очевидец по какъв начин доста хора откриват своя личен път към щастието и себеосъществяването, и съм забелязала доста общи тематики, които излизат на напред във времето, споделя тя. Във всички случаи, щастието, което те откриват и развиват като вътрешна настройка, идва с осъзнаването на няколко съществени истини.

Щом тези истини зазвучат надълбоко в нас, тогава сме способни да намерим задоволство и вътрешен покой.  

1. Никой различен не може да ви дефинира

Вие сте единственият човек в света, който може да каже кои сте. Обстоятелствата и мненията на другите могат да ви дефинират, в случай че вие им позволите. Не отстъпвайте своята мощ и магията на своята същина като давате тежест на неприятните условия в живота ви и неприятните думи на близките.

2. Всичко, от което се нуждаете, е във вас

Нищо не ви липсва. Няма потребност непрекъснато да се мъчите да станете освен това, да бъдете, да вършиме и да имате повече. Вие сте цялостни и приключени, разполагате с  таланта и проникновението, с цел да растете и процъфтявате в този свят, от момента, който сте родени. Единствената ви работа е да приемете тази истина и да й позволите да се разкрие. Някои прозрения се разкриват едвам тогава, когато житейският опит ги отключи във вас. Доверете се на това и се отпуснете.  

3. Съвършенството е изкуствено основана заблуда

Ние сме прелестно несъвършени същества, настоящи в един доста посредствен свят, и таман по този начин е редно да бъде. Стремежът към съвършенство е празна цел, тя в никакъв случай не може да бъде реализирана. Обществото непрестанно ни показва подправени модели на съвършенство, в рекламата, медиите, мненията и упованията. Не се хващайте на тази заблуда. Прегърнете личните си странности, минусите си и обстоятелството, че животът има своите възходи и падения. Стремете се към най-хубавото, имайте високи стандарти – само че в никакъв случай не бъркайте това с осакатяващия перфекционизъм.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР