Всички сдружения в обществена дейност, които имат активна дейност и

...
Всички сдружения в обществена дейност, които имат активна дейност и
Коментари Харесай

Сдруженията с активна дейност трябва да се пререгистрират до 30 юни

Всички сдружения в социална активност, които имат дейна активност и би трябвало да подадат своите доклади до 30 юни, би трябвало да се пререгистрират в този момент. Не могат да чакат приключването на двегодишния период. Това изясни в Денят стартира шефът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Причината е, че регистърът към този момент ще се води от Агенцията, а не от окръжните съдилища.

 Зорница Даскалова, изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията: Те би трябвало да получат уверение за настоящо положение от Окръжния съд, което би трябвало да бъде представяно в Агенцията по вписванията и ще започва процедура по сканиране на делата, които още веднъж ще ги вършат наши чиновници в окръжните съдилища. И тази информация ще се налива в записва.

Даскалова съобщи още, че Агенцията по вписванията е съумяла да се оправи за доста къс да провежда всичко и механически, и нормативно, с цел да може регистърът да започва от 1-ви януари 2018 година.

От началото на идната годината Агенцията по вписванията би трябвало да обезпечи още нови както на гише, по този начин и по електронен път услуги. Сред тях са вписванията и справките за сдружения и фондации и клонове на задгранични и юридически лица с нестопанска цел, издаването на удостоверения и преписи от комерсиалния указател, както и пререгистрацията на националните читалища.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР