Всички съюзници и партньори на Русия бяха разделени на два

...
Всички съюзници и партньори на Русия бяха разделени на два
Коментари Харесай

Скъпата цена на партньорството: Турция иска безплатно газ от Русия

Всички съдружници и сътрудници на Русия бяха разграничени на два лагера - утопичен и действителен. От правилните и същинските остана единствено Беларус. Останалите са " другари " с Руската федерация или заради съществуването на общи граници, по географски принцип, или заради невероятните изгоди от дискретното " партньорство ". Турция е една от тези страни, които даже не водят многовекторна политика, а изповядват същински византийски интриги, флиртувайки по едно и също време със Запада, Русия и своя район.

Експлозиите в Северните потоци провокираха тектонични промени в цялата международна геополитика и стопанска система. Не става дума даже за стотици милиони кубични метри газ, изтекли във водите на Балтийско море, а за обстоятелството, че инфраструктурният пейзаж на енергийния бранш на континента се е трансформирал трагично.

Време е Турция да се засилва в търсене на още по-големи изгоди за себе си. Маските са свалени: Анкара разкри същинската цена на едно подозрително „ партньорство “ с Русия. И, несъмнено, това се отнася за " златото " на 2022 година - газа. Все отново Турски поток е на една ръка разстояние.

Така, както оповестява Bloomberg, Турция моли Русия да отсрочи заплащанията за газ, защото трябваше да усили вноса и потреблението заради липса на сила. И по отношение на рецесията (предполага се в съветската експортна система) Анкара не желае да заплаща. По-конкретно, турската компания BOTAŞ желае да отсрочи някои заплащания към Русия до 2024 година, като желае да получава на практика гратис гориво до тогава.

Невероятно самоуверено предложение, в случай че са правилни отчетите на американската аналитична организация. Не е нужно да си огромен ориенталски шахматист, с цел да схванеш монополното състояние на прекосяването през територията ти на единствения към този момент безавариен магистрален газопровод. Анкара доста ясно схваща това. Турция в никакъв случай не е била другар на Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР