Руският президент Владимир Путин днес назначи Михаил Мишустин за министър-председател,

...
Руският президент Владимир Путин днес назначи Михаил Мишустин за министър-председател,
Коментари Харесай

Путин подписа указ: Михаил Мишустин е новият стар премиер на Русия

Руският президент Владимир Путин през днешния ден назначи Михаил Мишустин за министър-председател, откакто номинацията му беше гласувана от долната камара на Народното събрание – Държавната дума, заяви държавното управление, представено от Ройтерс.

Президентският декрет за назначението влиза в действие от деня на неговото сключване.

Мишустин заема поста министър-председател на Руската федерация за повторно. Той и досега беше на тази служба, откакто беше назначен за министър председател през януари 2020 година, когато вторият кабинет на Дмитрий Медведев подаде оставка.

През последните четири години бяха признати промени в процедурата за съставяне на държавно управление, припомня ТАСС. По-рано всички членове на кабинета се назначаваха от президента. Той трябваше да съгласува само избора на министър-председател с Държавната дума. Сега всички министри авансово се утвърждават от Народното събрание. Тази процедура беше добавена като корекция в конституцията през 2020 година

Кандидатурата на Мишустин беше авансово утвърдена от Държавната дума . Сега, откакто той публично е назначен с декрет на президента, му следва да предложи претенденти за министерските постове, които също би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание. Изключение важи за ръководителите на министерствата на вътрешните работи, на външните работи и на правораздаването. Кандидатите за ръководители на тези ресори се дефинират от президента и се назначават след консултация със Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент).

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР