Всички родители се стремят да дадат най-доброто на децата си

...
Всички родители се стремят да дадат най-доброто на децата си
Коментари Харесай

10 грешки, за които родителите съжаляват

Всички родители се стремят да дадат най-хубавото на децата си и да им обезпечат съвършен живот. Много от тях работят повече, с цел да им купят всичко, което пожелаят. Други са прекомерно строги, тъй като желаят децата им да са дисциплинирани и насочени към задачите си. Трети, пък, им дават избор и ги оставят да взимат решения сами.

Всеки родител има свои лични способи на образование, само че едно нещо ги сплотява – всички желаят да поправят грешките, които са допускали в предишното. В едно сме сигурни – първите години от живота на детето са вълшебни и би трябвало да им се насладите, с цел да не съжалявате за пропилените мигове. Подбрали сме 10 неточности, за които всеки родител съжалява и ви предлагаме да не ги повтаряте.

1. Не са се радвали на връзката с детето си

Малките деца имат потребност от непрекъснат контакт с възрастни. Но и техните родители също имат потребност от такава връзка. Да, свободното ви време понижава фрапантно и от време на време всеки има потребност от време за себе си. Но в случай че оставяте детето си прекомерно постоянно да играе единствено, в един миг може да забележите, че то към този момент няма потребност от грижите и връзката си с вас.

Няма метод да върнете времето, по тази причина се пробвайте да бъдете освен физически, само че и душевен близки с детето си. Наслаждавайте се на времето, което прекарвате дружно.

2. Не са прегръщали детето си задоволително постоянно

Учените са потвърдили, че прегръдките имат голямо значение за психическото и физическото ни здраве. Понякога родителите не прегръщат децата си по разнообразни аргументи, като множеството от тях са заблуди или остарели изказвания. С времето, детето пораства и няма да ви разрешава да го прегръщате. Затова се възползвайте от тези моменти до момента в който можете.

3. Не са го снимали задоволително

Разбира се, фотосите и видеата въобще не са наложителни. Това няма да повлияе на психическото положение на детето, на морала или на физическото му здраве. Но е доста евентуално в бъдеще да желаете да си припомните някои от тези скъпи моменти и да ги споделите с към този момент порасналото си дете.

Едва ли в миналото ще се сетите да изгледате клипчето на зарята на Нова година, само че несъмнено ще желаете да видите отново първите стъпки на отрочето си. И колкото и да сме напреднали в технологиите, фотоалбумите си остават най-надеждния съхранител на такива мемоари.

4. Не са записали първите му думи

Това са единствено положителни мемоари. Ще можете да живеете и без тях. Но какъв брой по-хубаво би било, в случай че ги имате.

5. Не са играли задоволително игри дружно

Игрите няма да създадат от детето ви популярен художник или музикант. Но има подобен късмет, в случай че го карате да прави разнообразни неща, тъй като ще разберете какво го интересува и в какво е положително. Всички действия развиват интелигентността, въображението и речника на детето. Освен това, по този метод заздравявате връзката сред вас. Родителите постоянно съжаляват, че не са забелязали гениите на децата си.

6. Били са прекомерно строги

Има едно прекомерно неверно разбиране – колкото по-високи са упованията на родителите, толкоз по-успешно става детето. Но по този метод елементарно можете да постигнете противоположния резултат: поведенчески проблеми или проблеми с развиването на детето ви. А това елементарно може да скъса връзката ви с него.

Наказанията за неприятни оценки също са извънредно нездравословни – те могат единствено да понижат общия триумф в учебно заведение. Наказвайте и поощрявайте децата си единствено за нещата, които в действителност имат значение.

 10-те неточности, за които родителите съжаляват

7. Не са взимали под внимание мнението на детето си

Твърде си дребен, с цел да взимаш решения. ”, “ Възрастните знаят по-добре . ” тези изречения са до болежка познати на всяко дете. Но не това е значимото, а обидата, която нанасяте на дребния човек. Децата, чието мнение постоянно е подценявано, може да се трансфорат в несигурни хора.

Оставете детето си да избира и да показва мнение. След това ги обсъдете и им обяснете къде бъркат. Това е доста по-добър вид от игнорирането им.

8. Не са създали детето си задоволително щастливо

Прекрасното детство и спомените, свързани с него, са най-ценните неща и тях никой не може да ни ги отнеме. Ако едно дете пораства в здравословна атмосфера и има доста нови прекарвания, това ще му помогне в дейното развиване.

Щастливите деца по-лесно се приспособяват към живота на възрастните и по-лесно споделят с останалите. Помислете си по какъв начин бихте създали живота на детето си по-интересен. Уверете се, че то има колкото се може по-щастливи моменти.

 10-те неточности, за които родителите съжаляват

9. Твърде постоянно са следвали нечии други препоръки

Има хора, които раздават препоръки на едро, даже и несъответствуващи такива. А множеството млади родители “попиват ” от тези препоръки. Такива “експерти ” постоянно знаят по какъв начин би трябвало да се облича, храни и възпитава едно дете.

Истината е, че родителят знае най-добре какво е уместно за неговото дете и какво не. И когато някой чужд направи забележка на вас или детето ви във връзка с неговото поведение, постоянно би трябвало да застанете зад детето си. Когато има потребност от поддръжка, то би трябвало да знае, че може да разчита на вас.

10. Не са били до децата си в най-важните им моменти

Някои неща може да ви се костват без значение, само че може да са в действителност съществени за детето ви. Всеки човек би трябвало да има близки до себе си в такива моменти. Дори да имате основателна причина да пропуснете един рожден ден, пробвайте се да не го вършиме. В бъдеще, когато осъзнаете какво сте пропуснали, ще съжалявате.

Отделете време, с цел да изберете коледната декорация дружно, да отидете на учебната режисура или за посещаване на баба и дядо. Всички тези неща са значими и когато детето порасне, няма да е същото.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР