Всички родители са различни и някои от тях имат по-специална

...
Всички родители са различни и някои от тях имат по-специална
Коментари Харесай

Защо не всички бащи са еднакви

Всички родители са разнообразни и някои от тях имат по-специална връзка с децата си. А учени от University of Essex се заеха да потвърдят за какво някои татковци са по-привързани към децата си от други .
 Децата, потреблението на плодове и зеленчуци и какъв е резултатът върху психологичното им здраве
Още една причина децата да ядат плодове и зеленчуци

Не единствено здрави, само че и щастливи

Според резултатите от проучването, татковците, които прекарват повече време с децата си, имат друга мозъчна конструкция от по-малко ангажираните татковци. 

Мъжете, които желаят да вземат участие интензивно в грижите за децата и да се любуват на времето с тях, имат по-голям хипоталамус - област на мозъка с размер на бадем, за която е известно, че има основна роля за привързаността и родителството.
 Снимка 553673

На този стадий обаче откривателите не могат да дадат отговор на въпроса дали хипоталамусът при тези родители е повишен в резултат на по-силната връзката с децата им, или просто по този начин са родени, и по тази причина и са по-грижовни.

Освен това използването на скенер демонстрира, че мозъците на децата и родителите се синхронизират по-ефективно, в случай че прекарват повече време дружно. Защото и бащите, както и майките, са родени със заложената задача да бъдат родители, предава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР