Всички прибягваме до диети, когато искаме да смъкнем някой и

...
Всички прибягваме до диети, когато искаме да смъкнем някой и
Коментари Харесай

Какво да правим, когато диетите спрат да действат

Всички прибягваме до диети, когато желаеме да смъкнем някой и различен кг. В един миг обаче, даже добре изпитаните режими стопират да работят. Какво да вършим тогава?

В никакъв случай не минавайте на апетит! Това е главната неточност на доста девойки – фрапантно понижават калориите, с концепцията да рестартират отслабването. Единственото, което реализират обаче е, да забавят метаболизма и да се саботират сами.

Експертите са безапелационни, че първо би трябвало да разберем повода за това, с цел да променим нещата. Честото съблюдаване на диети кара организма да спре да действа вярно или по-точно казано, към този момент сме развалили своя метаболизъм и той е почнал да работи на мудни обороти.

А когато това се натрупа във времето, се стига до съществени метаболитни вреди т.е. метаболизмът се “поврежда ”. Последствията от това са елементарно струпване на непотребни килограми и неспособност за събаряне на към този момент качените.

Но не всичко е изгубено! Ако желаете освен да отслабнете, само че и да поправите метаболизма си и в един миг да започнете да отслабвате без да гладувате, подгответе се за сериозна работа. За задачата ще са нужни време и неизменност.

Специалистите декларират, че посредством сложна работа, за към 4 седмици обмяната на веществата става по-ефективна, след 8 седмици към този момент се усеща забележима разлика, а след 12 седмици – метаболизмът към този момент е изцяло здрава машина за горене на мазнини и качване на чиста мускулна маса. Да, три месеца могат да ви се сторят много дълъг интервал от време, само че в случай че се замислите какъв брой дни сте изгубили в безуспешен апетит, ще измененията мнението си.

Не гладувайте
Тук има два правилото, на които би трябвало да се обърне внимание – калроиите, които поемате и честотата на хранене. Хранете се по 5-6 пъти дневно с дребни порции, през към 3-4 часа. Никога не пропускайте закуската, тъй като точно тя форсира метаболизма. Избирайте минимално обработени храни и не изключвайте въглехидрати, протеини или мазнини. Наблегнете на чисто пилешко и телешко месо, риба, яйца, обезмаслена извара и протеинови шейкове, предпочитайте кафявия ориз пред белия, овесените ядки пред корнфлейкса, прибавете бобови храни и задоволително зеленчуци, само че внимавайте с плодовете.

Добавете и здравословни мазники, които има в суровите семена и ядки, авокадото и по-мазните риби, като скумрия и сьомга. Изчислете от какъв брой калории дневно се нуждаете съгласно двигателната си интензивност и се стремете да ги спазвате. Обикновени при дамите това варира от 1200 до 1800 калории и от 1800 до 2500 калории при мъжете. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР