Всички преговори с Руската федерация трябва да се водят само

...
Всички преговори с Руската федерация трябва да се водят само
Коментари Харесай

Британското външно министерство предупреди Украйна да не преговаря с Русия

Всички договаряния с Руската федерация би трябвало да се водят единствено при изискванията на Украйна и не могат да служат като прикритие за превъоръжаване на съветската войска. Това изявление направи британският външен министър Джеймс Клевърли.

„ Всякакви договаряния би трябвало да бъдат същински, те би трябвало да бъдат смислени, те не могат да бъдат просто смокинов лист за превъоръжаване на Русия и по-нататъшно набиране на бойци “, сподели Клевърли.

Той добави, че позицията на Англия остава непроменена: всевъзможни мирни договаряния би трябвало да се проведат по-рано, в сравнение с по-късно. Но те би трябвало да се проведат при изискванията, които украинската страна ще разгласи.

Джеймс Клевърли добави още, че не вижда признаци, че Москва ще договаря добросъвестно.

„ Всъщност не виждам нищо, което да пристигна от съветска страна, което да ми даде убеденост, че Владимир Путин влиза в тези договаряния добросъвестно “, заключи английският външен министър.

Припомняме, че малко по-рано президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи готовността си да договаря с Путин. Преговорният развой може да бъде обновен, в случай че ръководителят на Кремъл потърси метод за преустановяване на пълномащабната война в Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР