Всички погледи са насочени към Северен Рейн-Вестфалия, най-многолюдната провинция в

...
Всички погледи са насочени към Северен Рейн-Вестфалия, най-многолюдната провинция в
Коментари Харесай

В Северен Рейн-Вестфалия гласуват на местни избори - тест за консерваторите на Меркел

Всички погледи са ориентирани към Северен Рейн-Вестфалия, най-многолюдната провинция в Германия, където партиите са изправени пред тестване преди парламентарните избори през 2021 година 14 милиона души, всички с немско поданство над 16-годишна възраст, имат право да гласоподават за кметове в някогашния промишлен център, осведоми " Дойче веле ".

Очаква се висок % на дали своят вот по пощата поради пандемията от ковид и наложените от локалните управляващи ограничавания.

На фона на предстоящото пенсиониране на Ангела Меркел преди федералните избори в Германия през 2021 година, локалният избор в Северен Рейн-Вестфалия ще покаже политическите трендове. Прогнозите са Зелените да засилят позициите си . Битките за кметове в Дюселдорф, районната столица на провинцията, и Аахен се чакат да бъдат оспорвани.

Аахен, покрай границата с Белгия и Нидерландия, е дом на Армин Лашет, министър председател от християндемократите и евентуален правоприемник на Меркел.

Проучванията демонстрират, че социалдемократите, ръководени от Себастиан Хартман, се чака да запазят позициите си в Дортмунд и Дуйсбург, само че са изправени пред тежка борба в други 11 огромни обитаеми места.

Сондажите сочат, че християндемократите на Лашет водят за местата в общинските препоръки в Дюселдорф, Есен, Мюнстер и Зиген.

Зелените са подкрепяни от младите гласоподаватели. Партията може да излезе със мощни позиции в Бон и Аахен, където претендент на Зелените може да стане кмет.

В Дюселдорф кметът от социалдемократите Томас Гайзел и Щефан Келер от християндемократите евентуално ще отидат на балотаж на 27 септември.

В Кьолн се чака Хенриете Рекер да бъде избрана отново, самостоятелен претендент, подкрепян от Зелените и християндемократите, който оцеля при нахлуване с нож през 2015 година

Според сондаж на Infratest/dimap претенденти за общински съветници от крайнодясната " Алтернатива за Германия " могат да завоюват места в Дуйсбург, Есен и Зиген.

В Кьолн се чака рекордно гласоподаване по пощата, към този момент са предадени 230 000 молби за бюлетини, което съставлява ¼ от всички.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР