Всички пловдивски и национални медии следяхте делото за Зоопарка. То

...
Всички пловдивски и национални медии следяхте делото за Зоопарка. То
Коментари Харесай

Иван Тотев отговори на министъра на правосъдието: Цяла България видя как се разви делото за зоопарка, другите две досъдебни производства дори не са срещу мен

Всички пловдивски и национални медии следяхте делото за Зоопарка. То бе връщано два пъти от разнообразни инстанции и се влачи 5 години. Това подсети някогашният кмет на Пловдив Иван Тотев, помолен за коментар на днешното изказване на служебния министър на правораздаването
свързани новини77725преди 6 часа
“Кога прокуратурата приключва едно произвеждане, попита той и добави: когато няма доказателство за осъществено закононарушение. Другите две досъдебни производства даже не са против мен”, разяснява екс кметът пред “Под тепето “.

Той си спомни, че цитираният проблем от министър Демерджиев във връзка с гробищните паркове, касае регулярна инспекция на Агенцията на държавна финансова ревизия /АДФИ/.

Става дума за това, че Коста Попов като шеф на Оперативна програма “Траурни дейности” е разходвал средства от Твърди битови отпадъци за разчистване на гробищата. Той не ги е харчил нелегално, това са общински средства на общинско дружество. Но е открито административно нарушаване и Агенцията постановява акт на кмета, тъй като подобен е закона. Това описа пред репортера ни Иван Тотев.

По отношение на третото прекъснато досъдебно произвеждане, упоменато от министъра, той не можа да си спомни детайлности все още. Тотев изрази съмнение, че става дума за превозвачите.

По думите му, прекратяването на производства от страна на която и да било прокуратура е нещо обикновено в правосъдния живот. А във връзка с подозренията на министъра за странното съвпадане на периодите, Иван Тотев сподели единствено, че няма концепция и допуска, че най-вероятно им е пристигнал срокът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР