Всички петима районни кметове във Варна положиха официално клетва за

...
Всички петима районни кметове във Варна положиха официално клетва за
Коментари Харесай

Кметът на „Владиславово“: Работи се с ударни темпове за приключване на ремонтите

Всички петима районни кметове във Варна поставиха публично клетва за встъпване в служба на 13 ноември. С това стартира и същинската им работа. Кои ще са целите в ръководството на всеки един от регионите, кои са главните проблеми, пред които се изправят още от първия ден и в каква посока ще опитат да отведат поверените им региони на Варна са единствено част от въпросите, които Moreto.net насочи към определените кметове. Тяхната визия за развиване може да наблюдавате в поредицата от материали по тематиката.

Николай Костадинов поема ръководството на регион „ Владислав Варненчик “ за следващ мандат, откакто бе определен още на първи тур на локалните избори.

Основен приоритет на този стадий е дотъкмяване на започнатото в региона, а то по никакъв начин не е малко. Това сподели за Moreto.net Костадинов.

„ Довършваме Кайсиева градина сега. Работи се с ударни темпове в този микрорайон на „ Владислав Варненчик “. В западната му част се поставя финалният слой асфалт. Почти се довършват спортните стадиони, детските площадки, фитнесите навън. Придобива един много европейски образ “, сподели районният кмет.
Въпреки ускорената работа обаче той не се ангажира твърдо с съответни периоди за край на дейностите. Надява се това да се случи до края на годината.

„ Искрено се надявам да съумеят, само че имам подозрения по въпроса, тъй като много време изгубиха през това лято, бяха пръснати из целия град бригадите. Работи сеоще в първи микрорайон сред „ Константин и Фружин “, „ Трети март “, „ Георги Минков “ и „ Боян Илиев “. Не всичко се ремонтира, само че една много огромна част. Принципът и методът на всички места е идентичен – нови улици, тротоари, където са липсвали, напълно сменено улично и алейно осветяване, спортни и детски площадки, фитнеси навън. Кварталът се трансформира и то в вярната посока. Отдава се нужното внимание на озеленяването. Доста нови дървета са планувани да бъдат посадени дружно с осъществяваните ремонтни действия “, разяснява още Костадинов.
По думите му за по-малко от месец и половина в региона са засадени близо 200 дървета и те са отвън течащите инфраструктурни планове.

„ В нашия регион озеленяването е на равнище и самоуверено мога да кажа, че няма по – зелен регион от нашия. Спомянм си какво беше преди години. Около всеки пенелен блок имаше мини джунглички, в които пръст не може да вкараш, а в този момент към този момент наподобяват на китни горички. Доста се усъвършенства образът на региона във връзка с озеленяването “, счита районният кмет.
Предстои започване на ремонта на няколко основни артерии във „ Владислав Варненчик “. Едната е неремонтираната към момента част от „ Янко Мустаков “, попадаща в трети микрорайон. Предстои започване на ремонта и на „ Атанас Москов “ от кръговото под Метро надолу. В момента се работи и на „ Девня “, част от нея също е в регион „ Владислав Варненчик “.

„ Съвсем скоро, в случай че и времето разреши, нашите съкварталци ще пътуват и ще се движат по напълно актуализирани основни артерии. Ще останат неотремонтирани междублокови пространства, ще има и второстепенни улици, които няма да са ремонтирани, само че живот и здраве това ни е работата. В годините обратно съвсем не сме спирали да работим във „ Владиславово “. Няма комфортен ремонт. Това води след себе си много неприятни моменти. Гледаме непрекъснато да облекчаваме хората във връзка с затрудненото напредване. Аз и моите сътрудници непрекъснато сме на терен и гледаме, където може да се обезопаси, а не е направено незабавно го поправяме. При незадоволителна досегаемост се насипват някакви инертни материали. Правят рампи, по които хората да могат по – комфортно да минават. Подходът като цяло се възприема от нашите съкварталци “, сподели още районният кмет.
Костадинов, както множеството си сътрудници, смята, че районните администрации имат потребност от повече пълномощия и личен бюджет.

„ Никой не приказва за големи инфраструктурни планове, тъй като нямаме потенциал за тях. Става дума за по – дребни неща като счупени уреди по детски площадки, плочки или улични дупки. Може незабавно да се реагира, а не да се чака процедура. Ако не си го планувал да го вкараш в финансова стратегия за идната година, може да отлежи и две години, а няма по какъв начин да прогнозираш по кое време, къде и какво тъкмо ще се случи. Опитваме се. Прогнозата ни е точна, само че не напълно. Понякога пораждат неотложни проблеми, които могат да се решат с минимални средства. Доста се заприказва по тематиката и се надявам да се промени това. Предстои приемане на новия бюджет и се надявам новото управление на Общината да го схване като метод, който ще бъде по-правилен. До някаква степен се обезсмисля напълно това, че сме определени от хората, когато са ни вързани ръцете “, разяснява Костадинов.

Районният кмет не планува промени в екипа си. Смята, че включва потвърдени специалисти, които знаят защо са на позицията си и всеки си прави работата по оптимално допустимо най-хубавия метод.

„ Затова и хората гласоподават доверие, с цел да може освен да се задържи равнището, само че и да се подвига летвата. С хората от квартала си сформирахме нещо като наше гражданско общество, което работи и огромната част от проблемите ги получаваме като индикация от тях. Повече от половината квартал ми имат телефона и той звъни единствено когато има проблем, което значи доверие и почитание. Понякога ме щадят прекалено много. Комуникацията е значима, тъй като няма по какъв начин да знаем всичко “, сподели още районният кмет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР