Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след пътнотранспортните

...
Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след пътнотранспортните
Коментари Харесай

Пострадалите, настанени във ВМА след катастрофата край с. Микре, са вън от опасност

Всички пациенти, настанени за лекуване във Военномедицинска академия след пътнотранспортните катастрофи, станали край с. Микре в края на предходната година към този момент са без заплаха за живота, оповестиха от пресцентъра на ВМА. 
Общо четирима души - трима, потърпевши тежко при случая на 17.11.2017 година край с. Микре, и една жена - потърпевша в злополука на идващия ден наоколо до с. Сопот, бяха превозени във ВМА от болничното заведение в Ловеч.
От през вчерашния ден най-тежко потърпевшата жена (66 г.) към този момент диша независимо и на процедура към този момент няма заплаха за живота ѝ. Тя постъпва в болничното заведение с доста тежки контузии - на лицевия череп и на таза, претърпява няколко интервенции, като сега положението ѝ е устойчиво. Предстои идната седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията ѝ.

В Клиниката по травматология е и друга от потърпевшите - 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе признат с фрактура на таза, към този момент е изписан.

40-годишната жена, потърпевша в злополука на 18.11.2017 година край с. Сопот, също към този момент е без заплаха за живота. Те беше превозена във ВМА с доста тежка съчетана контузия - черепно-мозъчна контузия, контузия на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, доста тежка гръдна контузия. Преминава през редица интервенции, положението ѝ е устойчиво и сега е настанена в Клиниката по травматология.

Тежка злополука сред пътнически рейс и товарен автомобил взе 9 живота край село Микре на 17 ноември 2017 година 17 души пострадаха, някои от тях тежко. Ужасяващата злополука стана на основния път София - Варна в региона на ловешкото село Микре.

Общо участниците в тежката злополука бяха 28 души. 26 души са пътували в пътническия рейс, в това число с водача. 9 души са починалите. 6 от тях са починали на място, трима по-късно в болничното заведение.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР