Всички пътни ремонти се прекратяват, докато пътната агенция или друг

...
Всички пътни ремонти се прекратяват, докато пътната агенция или друг
Коментари Харесай

Българска браншова камара Пътища: Спират всички пътни ремонти

Всички пътни поправки се приключват, до момента в който пътната организация или различен представител на страната не ни изпрати писмени инструкции с задължения по договорите, с цел да продължим. Това съобщи ръководителят на Българска браншова камара " Пътища " (ББКП) инж. Стефан Чайков, заяви.

След 1 юли пътните компании ще издадат изпълнителни листове и ще изискат дължимите си суми за осъществени в период и качествено поправки, защото съгласно подписаните със служебния районен министър Виолета Комитова всички дължими суми би трябвало да бъдат напълно платени до 30 юни. Като фирмите ще изискат с изключение на забавените главници и лихви в размер на 10 на 100, както и в допълнение възнаграждение за пропуснати изгоди и нанесени вреди. По този метод бюджетът и данъкоплатците ще бъдат оценени с сред 150 и 200 млн. лева Извън дължимите все още 520 млн. лева за осъществени към този момент поправки, страната дължи и още 1,2 млрд.лв за стартирани 270 сектора, по които сега се работи.

Освен това пътните компании ще подадат и сигнал до прокуратурата за основаване на документ с погрешно наличие от членовете на междуведомствената група и нанасяне на вреда на бюджета с изключително огромна сума.

Пътните компании бяха безапелационни, че са правили настоящи поправки и показаха за образец,че технологията за студено преработване на асфалта, при която се унищожава остарелият асфалти от него се прави нов. Това е настоящ ремонт, защото не трансформира архитект скорост на пътя, габаритите или класа, изясни изпълнителният шеф на ББКП инж. Лазар Лазаров.

Още повече,че и новите контракти за настоящ ремонт и поддръжка, готови от актуалното държавно управление, съдържат същите действия, които са и по старите договори и за които се твърди, че са противозаконни, уточни Чанков. И добави, че просто в бюджета няма пари и по тази причина ръководещите са решили да не заплащат на компаниите.

Зам.-председателят на ББКП инж. Живко Недев уточни, че при настоящия ремонт гаранциите са по-длги и цената по-ниска за възложителя. И даде образец,че една дупка се кърпи против 26 лева за кв.м. с 6 месеца гаранция, а превантивният ремонт се прави при 16 лв. за кв.м. за и 3 години гаранция.

От ББКП подчертаха че при нелегално строителство обектът незабавно се затваря и би трябвало да бъде наведен в първичен тип. С други думи - за се затворят 79 на 100 от ремонтираните 906 пътни сектора и да се върнат в първичния им разрушен тип.

Още повече, че страната най-малко на 4 пъти е признала осъществените действия за законни - посредством анексите, подписани от комитова, посредством решение на Народно събрание, посредством новите съглашения с сегашния кабинет и в това число и с вчерашния отчет, в който се споделя, че изготивилите отчета нямат компетенцията да дефинират както е настоящ и какво главен ремонт. Докладът е цялостен с неистини, безапелационни са от бизнеса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР