Всички отбори във Формула 1 с изключение на Ферари до

...
Всички отбори във Формула 1 с изключение на Ферари до
Коментари Харесай

Формула 1 започва нов сезон в електронните спортове, но без "Ферари"

Всички тимове във Формула 1 като се изключи " Ферари " досега са декларирали присъединяване си във виртуалния международен шампионат на конкуренцията. Тимовете ще се включат в електронните серии със лична визия на болидите.

" Нашата цел постоянно е била да обвържем тимовете (с електронните спортове) допустимо най-скоро и сме задоволени, че те виждат капацитета на електронните серии в толкоз ранна фаза ", съобщи Юлиан Тан, шеф в цифровия отдел във Формула 1.

Сериите F1 Esports ще преминат през четири квалификационни шампионата, първият от които стартира на 13 април в Шанхай. Най-добрите 20 състезатели ще вземат участие в драфт, като всеки от тимовете във Формула 1 ще има право да избере водачите си за виртуалния шампионат.

Финалният кръг на конкуренцията ще се организира през юли, като участниците ще премерят сили в три надпревари. Организаторите плануват общият награден фонд да надвиши 200 хиляди $.

Победител в първия сезон стана британецът Брендън Лей с тима на " Ред бул ". Тогава повече от 63 хиляди души участваха в шампионата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР