Всички очаквания са за един много добър зимен сезон. През

...
Всички очаквания са за един много добър зимен сезон. През
Коментари Харесай

България очаква по-добър зимен сезон от миналата година

Всички упования са за един доста добър зимен сезон. През зимата с изключение на ски имаме и балнео и уелнес, културен туризъм. Това сподели шефът на Института за разбори и прогнози Румен Драганов в предаването „ Тази събота " по бТВ. По думите му зимният сезон ще бъде по-добър от предходната година.

„ През януари имахме 700 000 влезнали от чужбина, което не се беше случвало и през 2019 година Ние се движехме с растежи по отношение на 2019 година Тази година виждаме какво е: октомври и ноември са доста мощни месеци за туризма. Самолетите, които идват към София, са цялостни с туристи. След пандемията хората потеглиха да пътуват ", сподели Драганов.

Според него кувертите за студентския празник са с 50% по-евтини от тези за Нова година.

По думите му чужденците остават доста удовлетворени от почивката си у нас. „ В Гърция е доста по-скъпо, в сравнение с у нас. 1,2 млн. Българи отиват в Гърция и 1,2 млн. гърци идват в България. Тук е два пъти по-евтино, в сравнение с в Гърция ", сподели той.

Най-важното е туристите да се доверяват единствено на търговци, които работят на ярко и могат да бъдат разпознати, съобщи Габриела Руменова от платформата ``Ние потребителите``. Често при резервации през обществените мрежи или платформи за безвъзмездни разгласи се стига до измами, а тогава контролните органи не могат да се намесят, съобщи тя.

„ Ако вършим резервация през туроператори или туристически сътрудник наложително би трябвало да го проверим, дали е регистриран. Това можем да го създадем на уеб страницата на Министерството на туризма, където има указател на тези сдружения. Трябва да проверим дали има годна застраховка „ Професионална отговорност ". Когато пристъпим към подписване на контракт, би трябвало деликатно да прочетем и него, и общите условия - каква ще бъде цената, какво е включено, дали всичко е пренесено правилно от ваучерите, периодите, с които се ангажират двете страни, и какви са неустойките ", разясни Руменова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР