Всички обичаме обилното похапване по празниците. Алкохол, подсладени газирани напитки,

...
Всички обичаме обилното похапване по празниците. Алкохол, подсладени газирани напитки,
Коментари Харесай

6 полезни храни и напитки за следпразничен детокс

Всички обичаме изобилното похапване по празниците. Алкохол, подсладени газирани питиета, шоколадови лакомства и така нататък Успокояваме с мисълта, че леко сме отпуснали душата си, само че това се отразява натоварващо на организма.
В резултат качваме непотребни килограми, апетитът ни като че ли се е повишил, бавни сме, задържаме непотребни течности. Организмът несъмнено ще се зарадва доста на едно същински здравословно филтриране. Какво би трябвало да извършите, с цел да се отървете от насъбраните отрови и килограми?
Добре е да включим в менюто си потребни храни и питиета за детокс. Ето нашите оферти:
Риба
Без значение дали предпочитате морска или речна риба, пригответе си я печена или на пара. Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които работят противовъзпалително. Важни са за здравето на артериите, сърцето, благоприятстват кожата, метаболизма. Рибата е превъзходен протеин, който ще ви обезпечи задоволеност и сила, а по този начин няма да усещате, че сте на разтоварващ режим.
Джинджифил
Няма по какъв начин да не включим в детокс проекта си и тази суперхрана. Богат на значими антиоксиданти, джинджифилът укрепва имунитета, спомага за детокса на тялото, понижава задържането на непотребни течности, усъвършенства функционалността на черния дроб, улеснява храносмилането и понижава образуването на газове. Може да го добавяте към фрешове, супи, ястия, да си приготвяте чай от него.
Спанак
Свеж, апетитен, потребен, с малко калории, осигуряващ желязо, фолиева киселина и съединения, които понижават апетита. Бейби спанакът да вземем за пример е превъзходен за вашите здравословни салати, смутита. С него си доставяте доста значими хранителни детайли, имате сила и чистите тялото си от токсините.

Лимонена вода
Това е същинска класика: топла вода с малко лимон. Лимонът ви оказва помощ да усвоите всичко от изядената по празниците храна и подтиква метаболизма ви. Съдържа и доста витамин С, който подкрепя имунната система и прочиства черния дроб. Ето за какво е добре да започнете деня си с чаша топла вода със прибавен сок от половин лимон.
Детокс смути
Смутито се състои от плодове и зеленчуци и ви дава по този начин нужния витаминен подтик след толкоз дни на нездравословно хранене. Смути с цитрусови плодове (лимон, портокал, мандарина, грейпфрут), зеленчуци (особено зелени като спанак, броколи, кейл, рукола) и други детоксикиращи съставки като кокос, семена от чиа и кресон ви дават енергиен подтик. Изберете по една съставна част от всяка категория и закусете вкусно смути.
Чай
Чаят също може да помогне за детоксикацията на тялото ви. С него можете да стимулирате изгарянето на мазнини в тялото си, а също по този начин ще детоксикирате черния си дроб и ще загубите непотребната вода. Често някои типове чай се показват като „ детокс чай “, само че зеленият чай, белият чай и билковият чай са също толкоз ефикасни.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР