Всички обичаме България, но – ако сме честни, животът тук

...
Всички обичаме България, но – ако сме честни, животът тук
Коментари Харесай

Очаквания срещу реалност: Животът в България!

Всички обичаме България, само че – в случай че сме почтени, животът тук не всеки път е това, което чакаме (или на което се надяваме). Ето пет случая, в които българската действителност фрапантно се разминава с очакванията ни. От огромни до комични, ето пет от най-разочароващите родни явления:

Хоро с мотив и без мотив

Хорото е бит, който участва на всяко българско празненство, било то за женитба, абитуриентски бал или Нова Година. На доктрина това е супер, само че на процедура крайният резултат мъчно може да се назова „ танц “ в същинския смисъл на думата. Вместо това гостите (най-често пияни) безредно се дърпат наляво-надясно и със забележителен хъс мятат некоординирани ритници… Абе, най-малко е радостно!

Виж още: ТЕСТ: Ще познаеш ли столиците на тези европейски страни? 

Нека да е лято

Юли е и всички желаеме да сме на плажа, събирайки „ шопи и гларуси на ято “ а ла Лора Караджова. Истината обаче е, че множеството от нас още са заклещени в офиса, а морето го виждаме единствено в Instagram постовете на приятелите ни. Нищо де, ще пристигна и нашето време!

Почивка на Слънчака

Като стана дума за лято, няма по какъв начин да не споменем и Слънчев бряг. Курортът би трябвало да е ултимативната дестинация за родните празненство запалянковци, само че ситуацията в него е по-скоро „ пияни британски туристи и миризма на пържена риба “… Нас в случай че питате, не доста примамливо!

Виж още: ТЕСТ: Как ще се оправиш с тези въпроси от разнообразни сфери? 

Баничка + айрян

Звездното дуо на българската кулинария е съвършеният баланс от усети – топла и мека баница, леден и ободрителен айрян. Така най-малко е на доктрина: на процедура, от време на време хлебарниците продават застояла стока, поради което по този начин мечтаната милинка постоянно има консистенцията на гуменка…

Съединението прави силата

Мотото на герба ни е концепция, в който си коства да се вслушаме. Когато става дума за обществени медии в България обаче, ситуацията е по-скоро „ Скандалът прави сеира “. Изборите, имунизациите, войната в Украйна: тематиките, по които българите спорят онлайн са доста, а уважението към непознатата позиция – постоянно съвсем нулево. Нека си напомним, че може да възразим на някого и без да го назоваваме „ тъпанар “, „ глупак “ и „ селяндур “..!

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР