Всички ние в даден момент сме си казвали Чувствам се

...
Всички ние в даден момент сме си казвали Чувствам се
Коментари Харесай

„Чувствам се така, сякаш мразя тялото си“: Как да се справим с това?

Всички ние в даден миг сме си казвали „ Чувствам се по този начин, като че ли ненавиждам тялото си “. В реалност не е елементарно да го обичаш всеки ден или да оценяваш всяко негово несъвършенство и форма. През последните години обаче все повече хора имат неприятна връзка със личната си физика. Как да се оправим с това?

Възможно е всякога, когато се погледнете в огледалото или на фотоси да не харесвате видяното. В кой миг обаче започваме да се тревожим за нашите лични усещания? Кога прекосяваме границата от " обикновено " към " патологично "? Въпреки че е обикновено да имаме терзания по отношение на външния си тип, когато те станат несъразмерни, можем да попаднем в спектъра на боди дисморфията.

Колкото и да ви споделят да се приемате такива, каквито сте, не е елементарно да се приложи на процедура. Това е по този начин, тъй като мозъкът е доминиран от когнитивни пристрастия, които подхранват отрицателния мироглед за облика на личното тяло.

Също по този начин налице са заучени вярвания и с години подхранвани песимистични показа за себе си, които не е елементарно да се отстранен. Промените в това връзки изискват време и работа.

Рекламата, киното, малкия екран и социалните мрежи налагат изкривената концепция, че съществуват съответни идеали за хубост. По този метод индивидът, който не дава отговор на тези ограничения, форми и пропорции, се усеща отритнат и даже счита, че има нещо дефектно в него. Използването на обществени мрежи и проявлението на идеалистични облици на тялото стоят зад доста разстройства и премеждия. Ето защо е значимо сами да вземете ограничения.
Перифразирайте обществените послания, които ви подтикват към съвършенство: помнете, че не съществуват идеални тела, съществуват същински тела.Следвайте сметки, които одобряват всички форми, само че предизвикват здравословен метод на живот: в момента, в който започнете да следвате инфлуенсъри или знаменитости, които ценят и почитат всички видове тяло, логаритъмът ще продължи да ви демонстрира сходни профили.Ограничете или регулирайте потреблението на мрежите: понякога може би прекарате прекалено много време, излагайки се на мъчителни известия и изявления, които неумишлено ускоряват омразата към тялото ви. Прекарайте повече време измежду природата, вместо пред телефона.
Възможно е първият път, когато сте усетили, че не се харесвате, да е бил в ранните ви тийнейджърски години. Често най-близкото ни обграждане ускорява в нас отхвърлянето на личния ни облик. Изказвания като „ ще бъдеш по-красив/а, в случай че отслабнеш “ ни основават дискомфорт във връзка с личната ни представа.

За да се излекувате и изградите добра връзка с вашето тяло, би трябвало да преформулирате всички тези вярвания, които някой е насадил във вас в даден миг. Това е комплицирана психическа задача, която включва преразглеждане на целия ви живот от юношеството до този миг.

В случай, че не можете да спрете да мислите за тялото си и това се отразява на обществения ви живот, е време да потърсите помощ. Като цяло, това непрекъснато отменяне постоянно се трансформира в самонараняване и при някои хора е допустимо да зародят суицидни мисли. Избягвайте да стигате до тази точка. Има хора, профилирани в тази област, които могат да ви оказват помощ доста дейно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР