Всички ние се опитваме да подобряваме себе си: да станем

...
Всички ние се опитваме да подобряваме себе си: да станем
Коментари Харесай

12 правила на поведение, които ще ни донесат щастие

Всички ние се опитваме да подобряваме себе си: да станем по-добри, по-умни, по-силни, по-щастливи. А пътят към самоусъвършенстването стартира с позитивната ни психическа настройка. Ето няколко правила на държание, които ще ни оказват помощ да реализираме същинска естетика в себе си:
1. Мислете положително, само че и реалистично.
Настройвайте се позитивно за всяко начинание. Мислете, че всеки проблем има решение и не се отчайвайте при всеки малък неуспех. Тръгвайте с усмивка и позитивна настройка към всеки човек, даже и към тези, които ви основават. Позитивната настройка не значи, че непрестанно би трябвало да сте с изкуствена усмивка на разположение, което основава чувство за фалш.
2. Глезете се, само че не се предавайте на изкушенията.
Нова хубава рокля, спа терапия, вкусно парче торта…тези дребни неща покачват настроението и ни доставят най-малко краткотрайно наслаждение. Не се лишавайте от дребните неща, които ви вършат щастливи. Но и не се отдавайте тотално на изкушенията. Всяко наслаждение би трябвало да е умерено и следено.
3. Прекарвайте времето си с хора, които ви карат да се смеете, само че не забравяйте, че да показвате горест е напълно човешко и належащо.
Позитивните и радостни хора носят положително въодушевление и ви карат да забравите грижите. Смехът е здраве и оказва помощ за душевното ви равновесие. Това не значи, че би трябвало непрекъснато да сте усмихнати и демонстрирате благополучие. Тъгата, отчаянието са естествени положения и не се опитвайте да ги прикривате.
4. Не потискайте отрицателните страсти – пробвайте се да ги канализирате в нещо градивно.
Ако се неуспехите в нещо, не се отчайвайте, нито се опитвайте да си сложите подправена усмивка и да прикривате неуспеха си. Помислете си, какво ви попречи да съумеете и направете старания идващия път да избегнете неуспеха. Това е пътят към самоусъвършенстването.
5. Помагайте на другите, само че не и за своя сметка.
Ако желаете да сте в хармонични връзки с останалите, помагайте им постоянно, когато можете. Но не забравяйте себе си, личните си страсти и потребности.
6. Излезте на открито, в случай че попаднете в дупка и не може да решите даден проблем.
Ако сте претрупани с работа и стресът ви пречи да продължите, в случай че не намирате решение на даден проблем, не се пренатоварвайте. Оставете всичко и излезте навън. Малко чист въздух, изчистване на съзнанието и след това ще видите по какъв начин решението на казуса идва единствено.
7. Не забравяйте да експериментирате и пробвате нови неща.
 6 положителни настройки, които ще ви донесат триумф във всичко 6 положителни настройки, които ще ви донесат триумф във всичко
Винаги, когато мислите ви желаят да тръгнат по депресивно-песимистичен път, неотложно се спрете и преминете към позитивни мисли. 1. П...
Опитвайте нови предписания, търсете нови прекарвания. Може би имате гений в нещо, което още не сте опитвали.
8. Анализирайте себе си, само че го правете с обич, а не сериозно.
9. Научете се да избягвате хора, които ви натоварват.
Понякога бягството е избавление. Не се чувствайте длъжни да търпите хора, които ви натоварват или заливат с отрицателна сила. Просто ги отбягвайте.
10. Работете върху личното си рационализиране, само че не се насилвайте, правете го последователно.
 Спазвайте тези правила и животът у дома ще е по-щастлив Спазвайте тези правила и животът у дома ще е по-щастлив
Има ли нещо по-хубаво от това да се приберем вечер след тежък работен ден и да ни посрещне с любов фамилията ни? За да има благополучие и ха...
Ако желаете да спортувате или започнете ново начинание, това е най-хубавият метод да работите върху себе си. Но не стартирайте стремително, правете го последователно, малко по малко.
11. Помнете – не може да изпитвате благополучие непрекъснато.
Все в миналото ще ви застигнат мрачни мисли, горест, обезсърчение. Не се пресилвайте и не ги игнорирайте. Изчакайте просто да отминат.
12. Не си поставяйте изкуствени граници.
Ако ви се прииска да извършите нещо непринудено, забравете за предразсъдъците и го направете. Ако не пречите на останалите, няма значение какво ще си мислят за вас.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР