Всички ни боли нещо, особено поради една основна причина -

...
Всички ни боли нещо, особено поради една основна причина -
Коментари Харесай

При тези болки в гърба, задължително отидете на лекар!

Всички ни боли нещо, изключително заради една съществена причина - цифрите на ЕГН-то. Обездвижваме се на работа, мързелуваме повече, когато имаме свободно време, имаме своите хронични болки и болежки, идващи по генетичен път. 

Едни от най-често срещантие недоволства са тези свързани с гърба. Дали ще спим и седим погрешно, ще вървим изгърбени или ще правим някакъв избран труд, който кара гърба да се изкривява - имаме хиляди аргументи за какво. 

Някои болки в гърба обаче не би трябвало да бъдат пренебрегнати, защото могат да са знак за по-сериозни здравословни проблеми.

Вижте кои са те.

Болки в гърба по време на спорт

Спорта идва паралелно с разнообразни болки и контузии, без които просто няма по какъв начин да минем. Но при изпитване на остра болежка по време на подготовка, е хубаво незабавно да спрем да натоварваме мястото и да се консултираме с доктор, изключително в случай че тази болежка визира гърба.

Болки в гърба, която продължава повече от 10 дни

Ние съвсем постоянно пренебрегваме тези неща свързани със здравето ни, с които можем да живеем съответно в всекидневието си. Дори и тези, които ни пречат малко, само че въпреки всичко ги избираме пред ходенето на доктор. Ако болката в гърба обаче продължава повече от 10 дни, това не е добър знак и би трябвало да се консултираме с доктор неотложно.



Болки в гърба след контузия

Нормално е след някаква контузия да изпитваме болежка. Но в случай че имаме лекуване и то не облекчава контузията и на нея й лишава много повече време, от колкото би трябвало, наложително е да се консултираме с здравно лице.

Болки в гърба, съпроводена от мравучкане/ изтръпване

Комбинацията от болежка и изтръпване, постоянно значи неврологичен проблем, който не би трябвало да се пренебрегва за нищо на света. Внимателно проследете признаците си и ги опишете в детайли на доктор.

Болки в гърба + болежка в стомаха

Ако болките се намират в профил на тялото и в горната част на стомаха, това може да е знак за проблем с бъбреците. Ако е от дясната страна, това може да визира черния дроб. При всяко състояние не игнорирайте и не се самолекувайте!

Болки в гърба, съпроводени от проблеми с пикочния мехур

Понякога болката в гърба е обвързвана с пикочния мехур и доста постоянно това води до изпускане. Това не е наложително да става незабавно, а последователно. То също наложително изисква консултация с доктор. 

Болки в гърба, съпроводени от температура

Тази болежка е друга от мускулните болки при грип и висока температура. Когато единственият източник на болежка е гърба и имате температура, която не минава, наложително отидете на доктор. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР