Всички нации в Европа носели исторически тежести, но историята не

...
Всички нации в Европа носели исторически тежести, но историята не
Коментари Харесай

Германия с ултиматум: Скопие веднага да започне преговори с ...

Всички народи в Европа носели исторически тежести, само че историята не трябвало да е спънка за построяването на общо бъдеще, съгласно Маас

Преговорите с Република Северна Македония и с Албания да стартират в този момент! Това изиска немският външен министър Хайко Маас на виртуална среща на страните, участващи в Берлинския развой.

" Разбираме, че въпросите на историята и идентичността са деликатни. Но такива двустранни въпроси не би трябвало да попречват целия развой на присъединение ", сподели немският външен министър.
 Хайко Маас
Според Маас всички народи в цяла Европа носят исторически тежести. Но историята не би трябвало да е спънка за построяването на общо бъдеще, написа mediapool.bg.

Хайко Маас съобщи, че през последната година има " дребен прогрес в някои области ".

Германският външен министър обаче изцяло схваща разочарованието в района от процеса на разширение на Европейски Съюз.

" Нека удвоим взаимните си старания. Бъдещето на всичките шест страни от Западните Балкани е в Европейския съюз - Германия остава изцяло отдадена на тази цел ", уточни Хайко Маас.

Той изясни, че страните от Западните Балкани би трябвало да укрепят върховенството на закона, да се борят с корупцията и проведената престъпност, да защитят свободата на медиите и да основат пространство за преуспяване на демокрацията.

Юнската среща на върха на водачите на страните от Европейския съюз е в центъра на дипломатическите и политически старания на Скопие за обезпечаване на поддръжка от София за първата междуправителствена конференция и публично начало на договарянията за присъединение на Северна Македония.

Скопие твърди, че всички страни в Европейски Съюз като се изключи България, поддържат бързото започване на договаряния сред Северна Македония и Европейски Съюз.

Германия се опита да посредничи сред двете страни, само че към този момент не се обрисува бърз излаз от задънената улица, в която влязоха връзките сред Скопие и София.

България отхвърля да поддържа преговорната рамка на Северна Македония, до момента в който няма гаранции, че Скопие ще спре историческите спекулации и езика на омразата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР