Всички мотриси по линията Пикадили“ ще бъдат заменени с новиВисокотехнологичните

...
Всички мотриси по линията Пикадили“ ще бъдат заменени с новиВисокотехнологичните
Коментари Харесай

Siеmens доставя метровлакове на Лондон за над 1,5 млрд. евро

Всички мотриси по линията „ Пикадили “ ще бъдат сменени с нови

Високотехнологичните влакове за лондонското метро са оборудвани с по-широки порти и по-дълги, проходими, изцяло климатизирани вагони (снимка: Transport of London)

Siemens Mobility получи огромна поръчка в Обединеното кралство от London Underground (LUL), дъщерно сдружение на компанията Transport for London (TfL), която дава отговор за градската железница в столицата на Англия.

Съгласно контракта, Siemens Mobility ще проектира и създаде 94 влака от ново потомство за лондонското метро (Tube) на стойност към 1,5 милиарда паунда (1,54 милиарда евро), които да заменят досегашните мотриси от 70-те години. Влаковете ще обслужват линията „ Пикадили “ (Piccadilly), като доставката им ще стартира през 2023-та година.

„ Въвеждането на нови мотриси на линията „ Пикадили “ ще усъвършенства доста пътуването за милиони клиенти, осигурявайки по-чести и по-надеждни влакове в продължение на десетилетия. Тази поръчка ще значи замяната на мотрисите по линията, които са от 70-те години, с нови влакове, чиято доставка ще стартира през 2023 година Това ще помогне за справяне с огромната натовареност на линията, защото популацията на Лондон продължава да пораства “, разяснява договорката Найджъл Холс, ръководещ шеф на London Underground.

Доставката на новите влакове за лондонското метро ще стартира през 2023 година (снимка: Transport of London)

Новите просторни влакове по линията „ Пикадили “ са основани на платформата Inspiro на Siemens Mobility и оферират на пасажерите доста усъвършенстван комфорт и улеснение. Високотехнологичните влакове за лондонското метро са оборудвани с по-широки порти и по-дълги, проходими, изцяло климатизирани вагони. В допълнение, вградените осведомителни системи ще оказват помощ на всички клиенти да възнамеряват пътуването си по-лесно.

Като част от контракта за обслужване, Siemens Mobility ще дава отговор за обезпечаване на доставките на аварийни елементи за интервал от пет години, започвайки с стартирането в употреба на първите влакове. Компанията също по този начин ще обезпечи цялостна техническа поддръжка на влаковете след приключване на периода на общата им гаранция. Освен това поръчката на LUL включва цифрови услуги въз основата на решението на Siemens Railigent.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР