Всички лица на 16 и повече години, които живеят или

...
Всички лица на 16 и повече години, които живеят или
Коментари Харесай

Аляска е първият американски щат, който разреши ваксинацията на 16-годишните

Всички лица на 16 и повече години, които живеят или работят в Аляска, към този момент имат право да се имунизират против новия ковид, съобщи губернаторът Майк Дънливи във вторник вечерта, като по този метод Аляска стана първият щат, който позволи на всички свои поданици достъп до имунизацията, написа американският вестник The New York Times.

Аляска е ваксинирала изцяло 16 % от популацията си, най-вече в страната, съгласно базата данни на New York Times.

„ Ако Аляска имаше някакви въпроси по отношение на допустимостта и критериите за имунизация уповавам се, че днешното известие ще ги обясни “, сподели Адам Крум, комисар на щатския здравен департамент. " С две думи казано, имате право да получите имунизацията. " Дънливи насърчи всички „ жители в Аляска, които мислят за “ да се имунизират, да го създадат, добавяйки, че имунизацията „ ни дава способността в този момент в Аляска да изпревари доста други щати “.

Решението на щатската здравна администрация на най-северния щат бе взето, когато други щати бързо уголемяват достъпа до ваксини, като Ню Йорк и Минесота оповестиха във вторник, че ще дават право на достъп на необятни групи от своето население.

Темпът на имунизациите в Съединените щати продължава да се форсира, като всекидневно се слагат към 2,15 милиона дози, съгласно база данни на New York Times. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха във вторник, че към 61,1 милиона души са получили най-малко една доза ваксина против COVID-19, в това число към 32,1 милиона души, които са били изцяло имунизирани от еднодозовата ваксина на Johnson & Johnson или двете дози на двудозовата ваксина, създадена от Pfizer-BioNTech и Moderna.

Някои елементи на Аляска са достигнали 90 % имунизация измежду възрастните хора, се споделя в изказване на губернатора. В региона на Номе над 60 % от жителите на 16 и повече години са получили най-малко една доза.

„ Искаме нашата стопанска система да проработи. Искаме нашето общество да се възстанови”, сподели Дънливи. „ Искаме да оставим този вирус зад тила си - допустимо най-скоро, допустимо най-скоро. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР