Всички кораби в Черно море, които се отправят към руски

...
Всички кораби в Черно море, които се отправят към руски
Коментари Харесай

Киев отвърна: Всички кораби в Черно море, плаващи към руски пристанища, стават легитимни военни цели

Всички кораби в Черно море, които се насочат към съветски пристанища и пристанища в окупираната от Русия украинска територия, ще бъдат считани от Украйна за евентуални превозвачи на военно съоръжение с всички съответни опасности, съобщи украинската организация Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Припомняме, че в сряда министерството на защитата на Руската Федерация излезе с публично изказване, че всички кораби, намиращи се в региона на Одеса и останалата част от украинското черноморско крайбрежие, ще бъдат законни цели за офанзива от съветските военни.

" Във връзка с прекратяването на Черноморската самодейност и съкращаването на морския филантропичен кулоар, от 00:00 часа московско време на 20 юли 2023 година всички кораби, пътуващи към украинските пристанища в Черно море, ще се смятат за евентуални носители на военни товари ", оповестиха от съветското МО.

Днес, четвъртък, пресслужбата на украинското министерство на защитата разгласява изказване в " Телеграм ".

" Руската федерация за следващ път брутално наруши всеобщото право на целия свят на свободно мореплаване и съзнателно подкопава продоволствената сигурност, обричайки милиони хора на апетит. С открити закани към цивилен кораби, пренасящи храни от украински пристанища, с ракетни офанзиви и набези с дронове против гражданска инфраструктура в мирни градове, с съзнателно основаване на военна опасност по комерсиалните направления, Кремъл трансформира Черно море в рискова зона на първо място за съветските кораби и корабите, плаващи по Черно море към съветски пристанища и украински пристанища, ситуирани на краткотрайно окупираната от Русия украинска територия. Отговорността за всички опасности е напълно на съветското управление ", се споделя в изказването, представено от Укринформ.

Министерството на защитата на Украйна предизвести, че от на следващия ден всички плавателни съдове, които се насочат към пристанищата на Русия и на украинската територия, окупирана от Русия, ще бъдат считани от Украйна за превозвачи на военно съоръжение с всички опасности, които носи това. Също по този начин корабоплаването в регионите на североизточната част на Черно море и Керченския пролив на Украйна е неразрешено като рисково, считано от 05:00 ч. на 20 юли 2023 година ", съобщи министерството.

Ведомството също по този начин означи, че съответната навигационна информация за морските лица към този момент е била оповестена.;

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР