Всички искаме да имаме красива, стройна и привлекателна форма. Е,

...
Всички искаме да имаме красива, стройна и привлекателна форма. Е,
Коментари Харесай

Диетолог забрани да се яде тази храна на гладно

Всички желаеме да имаме красива, стройна и привлекателна форма. Е, в случай че природата не ни е зарадвала със едва тяло, то знаем, че би трябвало да се потрудим, с цел да се " сдобием " с такова.

Може би множеството от нас са наясно, че с изключение на здравословен метод на живот и чести тренировки извънредно значимо е и да се храним вярно. Мнозина от нас са на какви ли не диети и хранителни режими. Внимателно сортираме какво да ядем и какво не.

Но каквото и да си приказваме – сладкото е прелъщение, което примамва мнозина.

Е, точно за едно прелъщение приказва диетологът Яна Гришина. Според нея има едно лакомство, което за нищо на света не би трябвало да ядем на гладно.

Експертът изясни за какво е желателно да включим натуралния шоколад в ежедневното си меню.

Тя означи, че за черен/натурален шоколад се счита този, който съдържа най-малко 55% натурално какао, до момента в който наличието му в млечния шоколад е едвам сред 25-35%.

" Основната разлика при черния шоколад е, че той съдържа по-малко захар и доста повече потребни антиоксиданти. Повечето от калориите в черния шоколад се получават от мазнините, а не от въглехидратите, както при млечния шоколад. Натуралният шоколад е отличен източник на желязо, магнезий, мед, манган и други минерали, а също така бързо усъвършенства настроението ", сподели диетологът.

Гришина добави, че дневно могат да се употребяват към 20-30 грама черен шоколад.

" Въпреки това не трябва да ядете шоколада на гладно, по добре е да го консумирате като следобедна закуска ", поучава експертът. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР