Всички говорят, че в Европа се очаква следващата вълна от

...
Всички говорят, че в Европа се очаква следващата вълна от
Коментари Харесай

Грешките във ваксинационната политика

Всички приказват, че в Европа се чака идната вълна от , поради появяването на нови варианти и отпущането на ограниченията поради туристическия сезон. Но сред 2020 и 2021 година има една разлика - имунизациите. Засега Европейската организация по медикаментите (ЕМА) е одобрила само американските ваксина, до момента в който първата в света " " продължава да чака утвърждение. Така стартира публикацията на хърватския публицист Д. Мариянович за изданието Advance, която представяме без редакторска интервенция. 

Според някои източници, в случай че съветската ваксина бъде позволена, то това ще се случи едвам идната година, евентуално напролет, тъкмо толкоз време, колкото ще е належащо на американските ваксини, с цел да завладеят своя " пазар. " Защо ЕМА бави утвърждението на съветската ваксина?

Така или другояче, движейки се извънредно по политическа линия, съветската ваксина стигна единствено до Унгария и няма накъде повече да се придвижи.

Членовете на Европейски Съюз се чудят за какво им е толкоз мъчно да имунизират личното си население. На този декор отводът от съветската наподобява неуместно, защото в случай че беше утвърдена щеше да притегли нови искащи да се имунизират, които по една или друга причина са скептично въодушевление към американските РНК ваксини на и. Но има и ваксина на , а по този начин също и на, които са " обичайни " ваксини. Тогава за какво скептиците, които не имат вяра в РНК имунизациите не употребяват тях? Вероятно, тъй като тези ваксини имат някои . Дори производителите обявиха, че преглеждат опцията да трансформират препаратите си, с цел да понижат и така нататък
 Коронавирусът: Здравен публицист уточни безкомпромисно имунизационния държавен неуспех при две държавни управления Коронавирусът: Здравен публицист уточни безкомпромисно имунизационния държавен неуспех при две държавни управления
" Липсата на способена връзка за въвеждането на дадена политика води до цялостния ѝ неуспех, тъй като разрешава малобройна, само че доста шу...

Не е нужно да се разяснява от кое място идва скептицизмът във връзка с имунизациите. Това постоянно ще бъде една маргинална група, която и до началото на пандемията съотнасяше имунизациите към разнообразни теории на заговора. Но няма да приказваме за тях, а за многочислените " елементарни " хора, които са взели решението да не се имунизират или най-малко да не избързват и с които страните, някои от тях, влязоха " във война. " Разбира се методите се разграничават даже в Европа. Във президентът Еманюел Макрон съобщи, че вкарва наложително имунизиране в няколко сфери. Освен това се вкарват редица ограничения, които ще създадат живота на редица жители толкоз комплициран, че в последна сметка те ще се имунизират " от обезсърчение. "

От другата страна е Германия, където канцлерът разгласи, че Германия в никакъв случай няма да вкара наложителното имунизиране даже в системата на опазването на здравето: " Подобна крачка би подронила доверието в обществеността. Хората би трябвало да вземат решение сами за себе си дали да се имунизират или не ", сподели тя.

Откъде идва тази разлика в методите. Няма ли тук идентични условия, които се сервират по два разнообразни метода? Може би Макрон мисли, че би трябвало да се окаже напън, а Меркел допуска, че германците ще се имунизират, знаейки, че не ги задължават? Дори отвън подтекста на актуалната пандемия ще е забавно да разберем кои страни избират цивилизована акция и кои преследват народа в имунизационни ритници.

Да си напомним какъв брой хора са имунизирани досега във Франция (с две дози) - 36,4%. В Германия нещата стоят по0добре, само че и там изцяло имунизираните са 42,7%. Разликата не е чак толкоз огромна, с цел да се прибягва до разнообразни подходи. В битката с пандемията от ковид логиката на психиката е едно от най-големите оръжия. Някои страни не напипаха вярно пулса на личния си народ и избраха тактичност, обречена на неуспех.

А какво би довело до триумф? Като начало - обстоятелствата. Властите не схващат, че скептичността се поражда в миг, когато нещо стартира да " намирисва на агитация. " С други думи, в случай че новините се свеждаха до почтена информация за използването на имунизациите, откровеното изброяване на плюсовете и минусите, то обстановката би била напълно разнообразни. Когато стартират да ни изясняват, че нещо работи на 100% или че не би трябвало да се опасяваме, хората ги обзема песимизъм, тъй като сходни изказвания им се костват или измислени, звучат като реклама на стока, която би трябвало да се продаде непременно и по този начин се ражда съпротивата и неподчинението.
 Как другите страни подкупват хората да се имунизират Как другите страни подкупват хората да се имунизират
Когато процесът на имунизация стартира, някои страни бяха по-успешни от други и реализираха по-добър прогрес в тази област, обощава БГНЕ...

Към имунизирането трябваше да се подходи, както към самолетните полети - да, има възможност самолетът да падне и всичко да приключи съдбовно, само че въпреки това шансът това да се случи е доста дребен и е не би трябвало да се страхувате от това. Звучи доста по-реалистично и множеството хора ще се съгласят с тази логичност.

Ако някоя самолетна компания ви твърди, че нейният аероплан в никакъв случай няма да падне, то вие бихте се отнесли скептично към сходно изказване, защото то звучи неправдоподобно.

Случвали са се страшни самолетни произшествия, само че въпреки всичко летим. Ако един път чуем, че медиите предумишлено премълчават броя на самолетните произшествия ние бихме се отнесли скептично към авиацията изобщо.

Трудно е да се каже за какво, само че единственият определен към имунизирането метод се оказа доста чудноват. Фактите се отхвърлят и към хората се отнасят като към дребни деца, от които скриват значима информация. Когато съпротивлението набъбна, което можеше да се чака, се стигна до закани и заявки от рода на " в случай че не се ваксинирате сами ще сте си отговорни, в случай че умрете. "

Виждаме, че нещата вървят към информативен максимализъм. Ситуациите, когато не би трябвало да казваш нищо неприятно за единия разновидности и нищо хубаво за другия. Тази обстановка наподобява на предвоенна агитация, когато врагът се показва 100% ужасяващ и в който няма нищо хубаво.
 Макрон, Бадън или Путин - кой ще вкара наложителното имунизиране Макрон, Бадън или Путин - кой ще вкара наложителното имунизиране
Въпреки че наложителна имунизация към момента не е въведена за цялото население в никоя страна по света, тя към момента продължава да се разп...

Разбира се, не е нужно да се разяснява към какво води сюжетът, когато неимунизираните се показват по този метод - 100% ужасните антидържавни детайли. Изобщо да се увличаш от нещо сходно в този момент, когато половината от популацията не е имунизирано е освен прибързано, само че и ненапълно неразумно.

Заплахата от наложителното имунизиране в такива сфери като опазването на здравето и образованието няма да докара до повишаване на известността й. Това ще се излее в още по-голям митинг и даже параноя. Изобщо хората позволяват, че страната може да реализира дадени неща със мощ, само че се съгласяват, в случай че считат, че всичко е почтено и в полза на обществото. Този път, очевидно е определен различен път. На някои, да не кажем на мнозина им се коства, че страната желае принудително да инжектира в тялото им нещо, което е пробно, с цел да се употребяват всички дози, закупени от американските фармацевтични колоси.

Дори сходна акция да мине проблемите ще останат в дълготраен проект. Ангела Меркел умно си дава сметка, че наложителното имунизиране не е допустимо, защото сред жителите и страната ще бъде нарушено доверието. Нима Франция не счита по този начин? А Хърватия?

Да, някои страни започнаха акциите погрешно през цялото време Това се отнася и до Хърватия, в която едвам 31% от популацията е имунизирано. Вероятно тъкмо тези страни ще изберат наложителното имунизиране, разпространявайки го една сфера на друга, с цел да доближат нужното покритие. Изглежда добре, само че единствено на хартия и единствено за този, който има сходни проекти. На процедура това е един от многото неприятни проекти.

Всяка власт би трябвало да си зададе няколко основни въпроса, оказвайки се на това кръстовище. Да обявиш хората за глупави или да ги плашиш със гибел - несъмнено не е най-хубавия метод да ги спасиш, в случай че това е задачата. За страдание битката с ковид през цялото време се води като битка за информация и елементарните обстоятелства, само че те май се употребяват като оръжие в спора, който се води освен сред индивида и вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР