Всички фонтани във Варна, включително и този на площад Независимост

...
Всички фонтани във Варна, включително и този на площад Независимост
Коментари Харесай

Пускат фонтаните във Варна

Всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „ Независимост ” ще бъдат пуснати в интервала сред 1 и 15 май. Няма да проработи единствено този до постройката на общината, който има потребност от по-сериозен ремонт, за което е назначено проучване.Това рапортуваха от компанията, която поддържа оборудванията, по време на постоянната оперативка на всички административни звена в Община Варна.

До средата на месец май поетапно ще бъдат пуснати и градските чешми, в това число тези в Морската градина. Кметът Благомир Коцев подреди инспекция на чешмата на крайбрежната алея под сцена „ Раковина “, опциите за възобновяване на арката и водоподаването към нея.

Договорите за пътна поддръжка са подписани и стартира поетапната рехабилитация на улици, като предпочитаните сектори са посочени от съответните региони. От общинската дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ увериха също, че на 1 юни Морската градина ще свети с сменено осветяване.

По време на срещата стана ясно още, че лятното зацветяване на парка стартира след Гергьовден със сезонни растения, а през есента ще се приложи планът за озеленяване с многогодишна растителност. Представителното зацветяване на булевардите „ Княз БорисI “, „ Мария Луиза “ и „ Владислав Варненчик “ също стартира след великденските празници.

По график се прави и косенето във всички региони на общината, рапортуваха на оперативката. Тревните площи в Морската градина се косят към този момент за трети път тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР