Всички досегашни усилия за ремонт на лекоатлетическата писта във Враца

...
Всички досегашни усилия за ремонт на лекоатлетическата писта във Враца
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Всички усилия за ремонт на лекоатлетическата писта във Враца досега са на вятъра

Всички досегашни старания за ремонт на лекоатлетическата писта във Враца са отишли напразно, съобщи националният представител от ГЕРБ Мартин Харизанов на конференция във Враца през днешния ден. 
Стадионът в града е един от най-големите у нас, с потенциал 25 000 места. Той обаче е единственият от огромните, останал без актуализирана лекоатлетическа писта. 
Харизанов напомни, че с помощта на някогашния министър на младежта и спорта Красен Кралев бяха отпуснати средства в размер на 1.3 милиона лв. и беше оповестена социална поръчка за избор на реализатор на реконструкцията.
Точно тогава обаче мандатът на ГЕРБ изтече. През лятото на предходната година служебното държавно управление приключи публичната поръчка с основанието, че сякаш се били намерили променливи финансови параметри, без обаче компаниите да са желали такава смяна, сподели депутатът. 
„ Много е необичайно по какъв начин министерството като възложител преценя, че процедурата би трябвало да се спре с този претекст. Няколко месеца по-късно, инцидентно или не, сума, близка до този размер, бе отпусната на община от Движение за права и свободи. Там към този момент лекоатлетическата писта е приключена и жителите се радват на новата облага “, добави Мартин Харизанов. 
Той задал въпрос на сегашния състезателен министър Весела Лечева каква е повода процедурата за избор на реализатор да бъде прекъсната и какви дейности ще бъдат подхванати от министерството за реконструкцията на спортното оборудване. Отговорът бил, че аргументите са „ Настъпили поредност от събития в света и страната “. Тя предложила на ГЕРБ още веднъж да приготвят план, т.е. всички старания, положени дотук, са били напразни. 
„ Това за мен е обидно за врачани и е ослепителен образец по какъв начин не би трябвало се работи. Не може и не трябва ползите на врачани да са заложници на политическите пристрастия на един или различен министър. Спортистите се нуждаят от по-добри условия за тренировки и всички дейни врачани чакат този ремонт с неспокойствие. Сега би трябвало да ги уведомим, че спортната инфраструктура на Враца не е приоритет на властта “, заключи Харизанов. 
Той обаче даде обещание, че няма да остави нещата по този начин и ще направи всичко допустимо Враца да има съвременна лекоатлетическа писта. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР