Въпреки че царуването на дискетите приключи, нови дискове не се

...
Въпреки че царуването на дискетите приключи, нови дискове не се
Коментари Харесай

Учудващо е, но и през 2024 г. компютърните дискети все още се използват

Въпреки че царуването на дискетите завърши, нови дискове не се създават повече от десетилетие, за някои те си остават изненадващо настоящи, оповестява BBC. Такива услуги, като Floppydisk.com, обслужват пазарната ниша на феновете и индустриалните консуматори.

За Том Перски, притежател на Floppydisk.com, този бизнес е учуддващо печеливш. Той продава " нови " (неразпечатани) дискети, започващи от цена 10 $, а клиентите му са разпръснати по целия свят.

Кои са най-интересните консуматори? Предприятия, подвластни от дискети за сериозно значими интервенции. Перски загатва самолетни компании (потенциално за актуализация на софтуера на Boeing 747) и даже системи за лекорелсов превоз, такива като метрото в Сан Франциско. Тяхната взаимозависимост се дължи на потреблението на стар хардуер, в който липсват модерни средства за предпазване на данни, като твърди дискове.

Например, метрото в Сан Франциско всекидневно употребява дискета, с цел да започва системата за автоматизирано ръководство на влаковете. Рестартирането на системата изисква всекидневно " коригиране " на дискетата, защото компютърът няма непрекъсната памет.

Тази взаимозависимост от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР